Mercimekli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket indesit maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 küçük kuru soğan
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Göz kararı tuz
- Yumurta sarısı ve göz kararı susamm
Mercimekli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık suyumuzu yoğurma kabına alalım.
- Mayayı ve şekeri ilave edip 2-3 dakika bekletelim.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı yumurtayı ek edelim yavaş yavaş unu ek edelim bu sırada tuzu da ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamlı hamur elde edelim.
- Yoğurma süreci biten hamuru ağzını kapatıp ılık ortamda yaklaşık bir saat mayalandıralım.
- Geçelim iç harcını hazırlamaya. Sıvı yağı tavaya alalım.
- Üzerine küp küp doğradığımız soğanları ek edip güzelce kavuralım.
- Daha sonra mercimek ve baharatları ek edelimm.
- 1 dakika daha kavurduktan sonra aygazın altını kapatıp kenara alalım.
- İç harcımız soğuk olsun mayası gelmiş hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Elimizle açtığımız hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı dolusu iç harcından koyup d formu verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim yaklaşık kapalı fırında 15 dakika dinlendirelim ve fırından çıkarıp fırını ısıtalım.
- Daha sonra 250 derece fırında denetimli pişirelim. Sıcak servis edelim.
Mercimekli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı