Mercimekli Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Mercimekli Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak mercimekleri haşlamakla başlıyoruz. Çok aşırı haşlayıp eriyip gitmesin yumuşaması yeterli çünkü pilavla tekrar pişecek.
- Sıvı yağı tavaya alıp soğanları ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulunca bulguruda ekliyoruz ve onuda 1 dakika kadar kavuruyoruz ve mercimekleri ekleyip tuz ilave edip yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar su ilave ediyoruz pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra altını kısıp kenara alıyoruz, bir 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz ve kızartıyoruz.
- Tereyağını pilavın üzerinde gezdirip pilavı şöyle bir karıştırıp dinlenmesi için kapağını geri kapatıyoruz.
- İlk sıcaklığı giden pilavı ılık ılık servis ediyoruz. Yanına ayran turşu afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.