elektronikci
FD Üye
Mercimekli Unsuz Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek geceden sıcak suda bekletilmiş ( az az pirinç bulgur ve yeşil mercimek de koydum fakat siz koymayın ağır olmasın)
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı lor peynir
- 1 adet kapya biber
- 4-5 adet zeytin (yeşil ve siyah kullandım)
- Yarım kase maydanoz
- Yarım kaseden az dereotu
- (kereviz yaprağı isteğe bağlı ben koydum)
- Susam, çörek otu
Mercimekli Unsuz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Islatılmış mercimeği uygunca arındırıp süzülmesi için 1 saat bekletin uygunca süzülmesi gerek.
- Mutfak robotuna yoğurt ve süzdüğünüz mercimeği alıp güzelce ezin.
- İçerisine yağı,baharatlarıi tuzu ekleyip karıştırın. (bir kaşık ile ).
- Fırınınızı 180 °ye açın ısınsın.
- Kapya biberi ve zeytinleri doğrayıp ekleyin.
- Maydanoz ve dereotunu da ince doğrayıp ekleyin.
- En son uygunca karıştırarak fırın kağıdı serili borcama dökün.
- Üzerine susam ve çörek otu serpin, fırında kızarana dek pişirin.