Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Merdane İle Açılan Yoğurulmayan İncecik İçli Köfte

Merdane İle Açılan Yoğurulmayan İncecik İçli Köfte
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
merdane-ile-acilan-yogurulmayan-incecik-icli-kofte.jpg

Merdane İle Açılan Yoğurulmayan İncecik İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 250 gram orta yağlı kıyma (ister dana ister kuzu isterse tavuk, ben dana kuzu karışık kullandım)
  • 2 baş kuru soğan
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 kısım kadar maydanoz
  • Baharatlar (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Merdane İle Açılan Yoğurulmayan İncecik İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel geniş bir kaba bulgur ve irmiği koyuyoruz, üzerine sıcak suyu ve tuzunu koyup karıştırıp üzerini örtüyoruz.
  2. Kabarması için kenara bırakıyoruz.
  3. Harcı bir iki saat evvel yapıp soğutursak daha kolay ve rahat doldururuz.
  4. Bir tavaya kıymayı ve sıvı yağımızı ekleyip kıyma pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. İnce ince doğradığımız soğanlarımızı da koyup biraz daha kavuruyoruz üzerine salçasını ve baharatlarını ekleyerek birkaç dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  6. En son üzerine maydanozları da ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kabarmış olan bulguru mutfak robotuna koyuyoruz, üzerine bir yumurtayı kırıyoruz, 1 kaşık salçayı da ekleyip robotu çalıştırıyoruz.
  8. Yaklaşık 5 dakika karıştıran sonra yarım bardak unu koyup 5 dakika daha karıştırıyoruz.
  9. Elimizle denetim edip hamurumuzun özleştiğinden emin olduktan sonra tezgahımızın üzerine alıp rulo yapıyoruz.
  10. Rulodan bir parmak kalınlığında kesimler kesiyoruz.
  11. Kestiğimiz kesimlerden iki tane alıp altına yağlı kağıt koyarak streç sinemanın ortasında merdane ile incecik açıyoruz.
  12. Açtığımız hamurlar dan birini alıp elimizle iki ucundan birbirine üstten aşağıya gerçek güzelce yapıştırıyoruz.
  13. Altını da büzerek yapıştırıyoruz ve içine kıyma harcımızı koyuyoruz.
  14. Ağız kısmından elimizle büzüp yapıştırarak fazla kısmını koparıyoruz.
  15. Elimizi uygunca ıslatıp iki avcumuzun ortasında sıkarak çevirerek son biçimini veriyoruz ve uçlarını sivriltiyoruz.
  16. Bütün harcımızı bu biçimde yapıp tepsiye diziyoruz.
  17. Geniş bir tencereye yarısını geçecek formda su koyuyoruz, içine bir kaşık kadar tuz atıyoruz.
  18. Kaynamaya başladığında yaptığımız içli köftelerimizi içine atıyoruz.
  19. 5 dakika kadar kaynaması kâfi olacaktır. Esasen pişenler suyun üzerine çıkıyor.
  20. Onları bir kevgir yardımıyla demektir geniş bir tepsiye alıyoruz.
  21. Sonrasında servis tabağına alabiliriz.
  22. İster yoğurtlu ister yoğurtsuz tüketebilirsiniz.
  23. İsterseniz en üstüne tereyağ kızdırıp dökebilirsiniz.
  24. Dilek edenler biçim verdikten sonra kızgın yağda da kızartarak tüketebilirler. Şimdiden afiyet olsun.
Her ayrıntısı vermeye çalıştığım için uzun bir tanım oldu. Bununla ilgili aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazın kesinlikle karşılık vereceğim. Afiyet sıhhat olsun.


 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt