Mereng Rulo Pasta Meyveli Fıstıklı Tarifi İçin Malzemeler
Merengi için;
- 6 yumurta beyazı
- 250gr pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişasta
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 250gr labne peyniri
- 200gr krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Karışık meyve (Frambuaz, vişne, yabanmersini)
- Yeşil antep fıstık
- Limon kabuğu rendesi
Mereng Rulo Pasta Meyveli Fıstıklı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merengi için; önce yumurta aklarını köpük olana kadar çırpıyoruz. Sonra içine pudra şekeri, nişasta ve vanilya ekliyoruz limon suyunu sıkıyoruz ve karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına güzelce yayıyoruz sonra 150 derecelik fırında pişirelim.
- Pişince çıkarıp üzerine başka bir yağlu kağıt serip ters çevirelim.
- Krema için.
- Labne ve kremayı çırpalım, kıvam alsın içine pudra şekeri ekleyip iyice çırpalım.
- Karışımı ters çevirdiğimiz merengin üzerine güzelce yaylım üzerine kırarak ufaladığımız fıstıkları meyveleri koyup dikkatli bir şekilde yağlı kağıt yardımı ile rulo saralım üzerine tekrar kremadan koyup meyvelerle süsleyebiliriz. Afiyet olsun.