Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram (1 su bardağına yakın) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 su bardağından bir parmagından az un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 200 gram (1 su bardağı) pudra şekeri veya toz şeker
- 5 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 adet vanilya
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı kakao
Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Baton kek kalıbınızın içini biraz sıvı yağ ile güzelce yağlayın. Kenarlardan taşacak şekilde içine yağlı kağıt yerleştirin. Bu kekinizin kalıba yapışmamasını sağlayacak.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
- Büyük bir çırpma kabında ise tereyağ ve şekeri yaklaşık 5 dakika (varsa makinanızın pedal aparatıyla yoksa çırpıcıyla) çırpın.
- Bir yandan çırparak teker teker ve yavaş yavaş olmak suretiyle yumurtaları ekleyin.
- Vanilyayı ekleyin.
- Unlu karışımı ekleyin. Pürüzsüz bir kek harcı olacak.
- Bu karışımı ikiye bölün ve yarısına kakao ve sütü koyup ve karıştırın.
- Şimdi kalıbınıza dama deseni şeklinde (üstte görsellere bakın) üç sıra olacak şekilde bir dondurma kaşığıyla çaprazlama sade karışımdan ve kakaolu karışımdan koyun.
- Sonra 2. Kat olarak bu kez kakaoluların üzerine sade karışımdan, sadelerin üzerine kakaolu karışımdan biraz koyun.
- En son 3. Kat olarak da yine aynı şekilde sadelerin üzerine kakaolu, kakaoluların üzerine sade karışımdan koyun.
- Kalıbı sağa sola oynatarak hamurun yayılmasını sağlayın. Ve fırına vermeden önce bir bıçak yardımıyla zikzaklar çizin.
- Fırında yaklaşık 40 ile 50 dakika arasında pişirin. Eğer ortası yarık olsun istiyorsanız fırına koyduktan tam 15 dakika sonra bir bıçakla kek hamurunuzu uzunlamasına bıçakla çizin.
- 40 dakika dolduğunda kekin tam ortasına şiş çubuk batırın, kuru çıkıyorsa pişmiştir.
- Çıkardıktan sonra kek ılınınca kalıbı ters çevirip çıkartın afiyet olsun.