bilgisayarci
FD Üye
Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 ince lavaş
- 400 gram kuşbaşı et (rondodan geçecek isteyen minik doğrasın)
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük domates
- Yarım bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı sumak
- Limon
Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler isteyen küçük doğrar isteyen rondodan geçirir ben rondodan geçiriyorum yapılır. 1 su bardağı suda haşlanır suyu çekmeye yakın pişince altı kapatılır.
- Diğer taraftan soğan, domates, maydanoz küçük küçük doğranır. İçerisine 1/2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sumak atılıp bekletilir.
- Haşlanıp pişen et saca yada tavaya alınır içerisine bir miktar su bir miktar yağ konur her lavaş hazırlamada bu işlem yapılır. Toplamda 1/2 çay bardağı kadar su ve sıvı yağ gidiyor, lavaş ete bandırılıp tabağa alınır.
- İçerisine et ve söğüş konur, çok az tuz atılarak sarılır aynı işlem diğer lavaşlar içinde yapılır.
- Mersin tantunisini birebir tutuyor nefis bir tarif yapacaklara şimdiden afiyet olsun miktarı kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz.
Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı