Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mersin Tantuni (Parmak Isırtır)

Mersin Tantuni (Parmak Isırtır)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
mersin-tantuni-parmak-isirtir.jpg

Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 ince lavaş
  • 400 gram kuşbaşı et (rondodan geçecek isteyen minik doğrasın)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Limon

Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etler isteyen küçük doğrar isteyen rondodan geçirir ben rondodan geçiriyorum yapılır. 1 su bardağı suda haşlanır suyu çekmeye yakın pişince altı kapatılır.
  2. Diğer taraftan soğan, domates, maydanoz küçük küçük doğranır. İçerisine 1/2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sumak atılıp bekletilir.
  3. Haşlanıp pişen et saca yada tavaya alınır içerisine bir miktar su bir miktar yağ konur her lavaş hazırlamada bu işlem yapılır. Toplamda 1/2 çay bardağı kadar su ve sıvı yağ gidiyor, lavaş ete bandırılıp tabağa alınır.
  4. İçerisine et ve söğüş konur, çok az tuz atılarak sarılır aynı işlem diğer lavaşlar içinde yapılır.
  5. Mersin tantunisini birebir tutuyor nefis bir tarif yapacaklara şimdiden afiyet olsun miktarı kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz.
Not: Aynı işlemi tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ama onda sadece küçük doğrayın rondodan çekmeyin.

Mersin Tantuni (Parmak Isırtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,947Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt