Mersin Adabı Batırık Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kavrulup kıyılmış yer fıstık
- 1 çay bardağı tahin
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 adet ince kıyılmış salatalık
- 2 adet ince kıyılmış yeşil biber
- 2 adet ince kıyılmış domates
- 1 orta uzunluk ince kıyılmış kuru soğan
- 1 tutam ince kıyılmış yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Mersin Yöntemi Batırık Tanımı Yapılışı
- İnce bulgurumuzu iki su bardağı kaynar su ile ıslıyoruz.
- Daha sonra tüm sebzelerimizi farklı kaplarda olmak üzere ince ince kıyıyoruz, burada sebzelerimizi ince doğramak püf nokta.
- Daha sonra kuru soğan, tahin, yer fıstığı ve ıslanmış bulguru yoğuruyoruz.
- Yeşilliklerimizi ve salçalarımızı ekleyip yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Son olarak doğranmış salatalık, biber, domates, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip sebzelerimizi ezmeden kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
- Şayet sulu tüketmek istersek içerisine 3-4 bardak soğuk limonlu su ekleyip, haşlanmış ve ince kıyılmış lahana ile servis ediyoruz.