Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mersin Usulü Batırık

Mersin Usulü Batırık
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mersin-usulu-batirik.jpg

Mersin Adabı Batırık Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kavrulup kıyılmış yer fıstık
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 adet ince kıyılmış salatalık
  • 2 adet ince kıyılmış yeşil biber
  • 2 adet ince kıyılmış domates
  • 1 orta uzunluk ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Mersin Yöntemi Batırık Tanımı Yapılışı

  1. İnce bulgurumuzu iki su bardağı kaynar su ile ıslıyoruz.
  2. Daha sonra tüm sebzelerimizi farklı kaplarda olmak üzere ince ince kıyıyoruz, burada sebzelerimizi ince doğramak püf nokta.
  3. Daha sonra kuru soğan, tahin, yer fıstığı ve ıslanmış bulguru yoğuruyoruz.
  4. Yeşilliklerimizi ve salçalarımızı ekleyip yoğurma sürecine devam ediyoruz.
  5. Son olarak doğranmış salatalık, biber, domates, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip sebzelerimizi ezmeden kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
  6. Şayet sulu tüketmek istersek içerisine 3-4 bardak soğuk limonlu su ekleyip, haşlanmış ve ince kıyılmış lahana ile servis ediyoruz.
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt