Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Cevizli Bursa Lokumu

Meşhur Cevizli Bursa Lokumu
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
meshur-cevizli-bursa-lokumu.jpg

Meşhur Cevizli Bursa Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 küçük kahve fincanı kavrulmuş ve çekilmiş susam
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı zeytinyağ yoksa sıvı yağ hamuru açarken sürmek için

Üzerine sürmek için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Zeytinyağ

Meşhur Cevizli Bursa Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kabın içine şeker,ılık süt ve mayayı katıp mayanın aktifleşmesi için 5 dk bekletiyoruz.
  2. Sonra tuzunu ve ununu katıp ele yapışan yumuşak kıvamlı tıpkı ekmek hamuru gibi bir hamur yoğurup 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Hamurumuz mayalanırken diğer tarafta cevizlerimizi ve kavrulmuş olan susamlarımızı rondoda inceltene kadar çekip toz haline getiriyoruz içerisine toz tarçın ve yenibaharı ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  4. Mayalanmış olan hamurumuzu zeytinyağ ile yağlanmış zemine alıp ve ellerimizi de yağlayıp ki hamur elimize yapışmasın.
  5. Hamuru 2 beze bölüyoruz.
  6. Bezelerden birine zeytinyağ sürüp parmak uçlarımızla genişleterek açıyoruz. Bu hamur yağı seven bir hamurdun oyuzden size yağ oranı çok gelmesin :).
  7. Yeterli büyüklüğe gelen hamurumuzun her yerine gelicek şekilde bolca cevizli toz karışımımızdan ekliyoruz ve rulo halinde sıkmadan sarıp 2 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  8. Burada aralarında boşluk kalıcak şekilde dizilmeli tepsi mayasında 2 katı büyüklüğe uluşacağı için aralarda boşluk olması gerekli.
  9. Diğer bezemize de aynı işlemleri uygulayıp tepsimize dizdikten sonra kalan rulolarımızı 10 dk daha tepside mayalandırıp üzerlerine arta kalan zeytinyağımızdan 2 yemek kaşığı alıp içine yumurta sarısını ekleyip güzelce çırptıktan sonra rulolarımızın üzerlere sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkınca üzerine bir örtü örtüp ılık sıcaklığının çıkıp yumuşayana kadar bekledikten sonra servise hazır. Herkese afiyet olsun.
Meşhur Cevizli Bursa Lokumu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt