![meshur-cig-borek-tarifim.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/10/meshur-cig-borek-tarifim.jpg)
Meşhur Çiğ Börek Tarifim İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 200 gram kıyma
- 1/2 (yarım) çay bardağı su ( yarım çay bardağı )
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için / 2 su bardağı sıvı yağ
Meşhur Çiğ Börek Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına yumurta, yoğurt,sirke, kabartma tozu ilave edin.
- En son tuz ve unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığından biraz sertçe bir hamur olacak hamuru 10 dakika bekletin.
- Dinlenen hamuru cevizden büyük parçalar alıp beze yapın oklava yardımıyla tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Hamurun uç kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun.
- Diğer yarısını üzerine kapatın kızartırken açılmaması için hamurun uç kısımlarını çatal yardımıyla iz bırakarak bastırın. İyice yapışsın resimlerde var bakabilirsiniz.
- Ocağın üzerine tavayı alın içine sıvı yağ ilave edin.
- Ocağın altını açın kızgın yağın içerisine hazırlanan çiğ börekleri yavaşça bırakın arkalı önlü nar gibi kızartın fazla yağını çeksin diye bir havlu kağıt üzerine çıkartın sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun ????.