bilgisayarci
FD Üye

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 600 gram un
- 400 gram su (ılık su)
- 600 gram kıyma (Kavrulmuş)
- 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 adet soğan (Minik doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dolusu tuz (Siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kimyon
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bütün hamur materyallerini karıştırıp yeterlice yoğuralım ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu müddette kıymayı 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ile kavuralım.
- Kıyma kavrulurken maydanozları güzelce temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Kavrulmuş kıymanın içine maydanozu, soğanı ve öbür baharatları ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler haline getirelim görsele ekledim (Beze sayısı size bağlı ne kadar büyüklükte yapmak isterseniz)
- bezeleri açıp içine harçtan koyup yarım ay biçiminde yeterlice kapatalım (Görsellere ekledim) yanmaz bir tavada hiç yağ koymadan art ön yaparak üstü görseldeki üzere kızarana kadar pişirelim.
- Pişen yanıçların üstünü azıcık tereyağla yağlayarak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.