Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu)

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu)
0
122

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
meshur-corum-yanici-kiymali-maydanozlu-1.jpg

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 600 gram un
  • 400 gram su (ılık su)
İç harcı için;
  • 600 gram kıyma (Kavrulmuş)
  • 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 adet soğan (Minik doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz (Siz kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kimyon

Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel bütün hamur materyallerini karıştırıp yeterlice yoğuralım ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Bu müddette kıymayı 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ile kavuralım.
  2. Kıyma kavrulurken maydanozları güzelce temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Kavrulmuş kıymanın içine maydanozu, soğanı ve öbür baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler haline getirelim görsele ekledim (Beze sayısı size bağlı ne kadar büyüklükte yapmak isterseniz)
  4. bezeleri açıp içine harçtan koyup yarım ay biçiminde yeterlice kapatalım (Görsellere ekledim) yanmaz bir tavada hiç yağ koymadan art ön yaparak üstü görseldeki üzere kızarana kadar pişirelim.
  5. Pişen yanıçların üstünü azıcık tereyağla yağlayarak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Maydanozlu Kuru Köfte Tanımı İçin Malzemeler 300 gram yağsız kıyma3 yemek kaşığı galeta unu yada yarım bayat ekmek rendeleyelim1 adet yumurtaBüyükçe kuru soğan rendelenmiş1 tatlı kaşığı dolusu domates salça1er çay kaşığı kırmızıbiber karabiberYarım çay kaşığı tarçın2 çay kaşığı kimyon1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz) Kızartmak için; 1 su bardağı kadar sıvı yağŞimdi vereceğim tanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
Peynirli Dereotlu Maydanozlu Muffins Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı un100-150 gram peynir1 tutam dereotu1 tutam maydanozYarım kapya biber Peynirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket mantı4 su bardağı suTuz Yogurt sosu için Tuz2 diş sarımsak Kıymalı sos için 250 gram kıyma2 yemek kaşığı salça1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağBaharat çeşitleri1 adet domates Üzeri için Maydanoz Çorum Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Poğaça (Peynirli Maydanozlu) Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı nişasta2 yemek kaşığı yoğurt1 kabartma tozuAldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamında) İç harcı için: Lor peyniri, maydanoz Üzeri için : 1 yumurta sarısı Poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt