Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı)

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
meshur-funiyki-tatlisitorpil-pasta-kulah-tatlisi.jpg

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından bir tık fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4, 5-5 su bardağı un
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
  • File badem
  • Antep fıstığı
  • Renkli şekerleme

Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tanımı Yapılışı

  1. Hamur bir hoş yoğrulur.
  2. Merdane ile düz bir taban üzerinde çok kalın olmayacak halde açın.
  3. Bıçak ile 2 cm kalınlığında şeritler kesin.
  4. Funiyki kalıbının geniş kısmından başlayarak ucuna kadar hamuru dolayın.Detaylı fotoğraflar da imal kademelerine bakabilirsiniz.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirin.
  7. Şekerli bir hamur olduğu için çabucak kızaracaktır denetimli pişirin lütfen.
  8. Üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
  9. Soğuyunca kalın bir bıçağı kalıbın içine yerleştirin ve çevire çevire kalıbı tatlının içinden çıkarın.
  10. Krema gereçlerini tereyağı ve vanilya tencereye alalım.
  11. Küçük göz ocakta daima karıştırarak pişirelim.
  12. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olunca ocaktan alalım.
  13. Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
  14. Krema sıcakken funiykileri dolduralım.
  15. Bir kap içerisinde funiykileri dik formda bekletelim kremanın akmaması için.
  16. Krema soğumadan çabucak üzerini dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
  17. Daha sonra servis ederken üzerine çokça pudra şekeri serpilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????.
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,313Kullanıcılar
shadownSon üye
Üst Alt