
Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından bir tık fazla toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4, 5-5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
- File badem
- Antep fıstığı
- Renkli şekerleme
Meşhur Funiyki Tatlısı (Torpil Pasta, Külah Tatlısı) Tanımı Yapılışı
- Hamur bir hoş yoğrulur.
- Merdane ile düz bir taban üzerinde çok kalın olmayacak halde açın.
- Bıçak ile 2 cm kalınlığında şeritler kesin.
- Funiyki kalıbının geniş kısmından başlayarak ucuna kadar hamuru dolayın.Detaylı fotoğraflar da imal kademelerine bakabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirin.
- Şekerli bir hamur olduğu için çabucak kızaracaktır denetimli pişirin lütfen.
- Üzeri hafif pembeleşince fırından alın.
- Soğuyunca kalın bir bıçağı kalıbın içine yerleştirin ve çevire çevire kalıbı tatlının içinden çıkarın.
- Krema gereçlerini tereyağı ve vanilya tencereye alalım.
- Küçük göz ocakta daima karıştırarak pişirelim.
- Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olunca ocaktan alalım.
- Üzerine tereyağı ve vanilya ekleyerek çırpalım.
- Krema sıcakken funiykileri dolduralım.
- Bir kap içerisinde funiykileri dik formda bekletelim kremanın akmaması için.
- Krema soğumadan çabucak üzerini dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz.
- Daha sonra servis ederken üzerine çokça pudra şekeri serpilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????.