Meşhur İzmir Lor Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tatlı lor peyniri
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (1 yumurtanın beyazı üzeri için)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5-4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Meşhur İzmir Lor Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Derin bir kapta lor peyniri ve toz şeker yoğurulur.
- Bir yumurtanın tamamı ve ikinci yumurtanın yalnızca sarısı ek edilir. Bir yumurtanın beyazı bir kaseye ayrılır.
- Ayçiçek yağı da eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Büsbütün özleştikten sonra un, kabartma tozu ve vanilya karışımı azar azar eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edildikten sonra cevizden biraz büyük modüller koparılıp elde yuvarlanır.
- Kesimlere tam bir top hali verilip, evvel yumurta akına sonra toz şekere batırılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 175°c sıcaklıkta, fırının orta rafında, yaklaşık 25 dakikada pişirilir.
- Fırından çıkarıldıktan sonra servis tabağına alınıp servis edilir.
1 gün evvelden yaparsanız bayatlayınca daha hoş oluyor. ☆.