Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Karalahana Sarması (Karadeniz Usulü)

Meşhur Karalahana Sarması (Karadeniz Usulü)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
meshur-karalahana-sarmasi-karadeniz-usulu.jpg

Meşhur Karalahana Sarması (Karadeniz Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg karalahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Meşhur Karalahana Sarması (Karadeniz Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karalahana yapraklarımızı tek tek seçelim,saplarını keselim,yıkayalım. Bir çay kaşığı tuz koyduğumuz kaynamakta olan suya atalım.
  2. 4-5 dakika (lahananın durumuna göre haşlarken dikkat edelim çünkü çok haşlarsak sarmakta zorlanabiliriz) sonra çıkartıp soğuk suda yıkayarak süzgece alalım, suları süzülürken biz de sarma içimizi hazırlayalım.
  3. İç yapacağımız tencereyi ocağa alalım,sıvı yağ koyalım.
  4. Kuru soğanların ve sarımsağın kabuklarını soyup yıkayalım, ince ince doğrayalım. Yağda kavuralım.
  5. Biber ve domates salçalarını ekleyip kavuralım.
  6. Pirinç ve baharatları ekleyip karıştıralım ve su ekleyelim. Pirinçler pilavdan biraz diri kalacak şekilde pişirelim.
  7. Karalahana yaprağımızı düzgün bir yere serip orta damarını bıçak yardımıyla keselim. Damarı alınan yeri birbirine yaklaştıralım hatta birazcık üst üste koyup bir tatlı kaşığı kadar hazırladığımız içimizden koyup saralım.
  8. Tenceremizi ocağa alıp yağda salçamızı kavuralım. Sarmalarımızı tencereye yerleştirelim. Tuzlu sıcak sulu karışım ekleyerek (suyun boyunun sarmalarımızın üzerine çıkmamasına dikkat edelim) kısık ateşte bir saat pişirelim.
  9. İlk sıcağı geçince servis tabağına alalım,üzerine çırpılmıș sarımsaklı yoğurt,kızdırılmış tereyağı ve toz kırmızı biber karışımı gezdirelim.
Bu efsane lezzet artık servise hazır.

Kolay gelsin ???? afiyet olsun ???? sevgiler ????.

Meşhur Karalahana Sarması (Karadeniz Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,405Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt