Meşhur Kilis Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kuzu kıyma(danada olur)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta uzunluk patates yahut patlıcan(ikisiylede oluyor)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Meşhur Kilis Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle doğrayıcıya iri doğramış olduğumuz kapya biber, yeşil biber ,soğan,maydanoz ve sarımsak alınarak ince hale gelecek biçimde çekilir ve elle sıkarak sebzelerin suyu çıkarılarak kenara alınır.
- Diğer yandan patatesler soyularak halka olacak biçimde orta incelikte dilimlenerek küçük borcam yahut küçük siniye dizilir.
- Doğranan sebzelere et ve dilediğimiz baharatlar eklenerek 5 dakika yoğrulur.
- Yoğrulan etimizi ince olacak formda patateslerin üzerine yayalım. elimizi hafif suya batıralım bastıralım.
- Üçgen biçimde bölünerek üzerlerine domates ve biberler dizilerek 200 derece fanlı fırında 25-30 dakika denetimli biçimde pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.