Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Şambali Tarifi

Meşhur Şambali Tarifi
0
105

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Meşhur Şambali Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı irmik+2 yemek kaşığı ilave
  • 2 su bardağı yoğurt (dolu dolu)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • Üzeri için fıstık
Şerbet için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon
Bardak ölçüm: 200ml


Meşhur Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Su, şeker ve limon derin bir tencereye alınıp, ocağın altı açılır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladığında altı kısığa alınıp, şerbet 10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
  2. Derin bir tencereye irmik, şeker, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Yoğurt ek edilip, şambali harcı oluşturulur.
  3. Orta uzunluk bir fırın tepsisi yağlanıp içerisine dökülür. (çok kalın yapmamanızı tavsiye ederim) bir bıçak yardımıyla 2 parmak genişliğinde dilimlenir. Üzerine fıstık dizilip, 1,5 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında üstü nar üzere kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı geçtiğinde ılık şerbetle buluşturulur.
  6. Şerbetini güzelce çekmesi için, şambaliyi bir gece kesinlikle dinlendirmek çok önemlidir. Servis yaparken üzerine tarçın serpmeyi unutmayın.
Afiyet olsun. ❤️❤️

Meşhur Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı irmik1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağ1/2 (yarım) su bardağı şeker1 yumurta1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi1 çay kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı karbonat1/2 (yarım) su bardağı yoğurt Şerbeti için 2 su bardağı şeker2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 su bardağı çekilmiş fındık1 paket kabartma tozu1 adet portakal kabuğu rendesiYarım çay bardağı portakal suyu Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Supangleli Efsane Lezzetli Güllaç Tanımı İçin Materyaller 8 adet güllaç yaprağı1.5 su bardağı şeker130 gram çikolata6 su bardağı süt2 tepeleme yemek kaşığı kakao Supanglesi ı̇çin; 3,5 su bardağı süt2 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı kakao3/4 (bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tahinli Çıtır Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 Dikdörtgen Borcam İçin Baklavalık hazır yufka1 kase tahin İç Harcı İçin CevizFındıkAntep fıstığı büsbütün size kalmış250 gram margarin Şerbeti İçin 4 su bardağı şeker3.5 su bardağı su1 dilim limon Tahinli Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 3 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı toz şeker2 yemek kaşığı yoğurt1 paket vanilya1 paket hamur kabartma tozu4 su bardağı un İç Harcı İçin 3 adet elma4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı ceviz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt