Meşhur Şekerparem Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı irmik
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Meşhur Şekerparem Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik hariç bütün gereçleri karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun toparlanınca irmiği ekleyip karışan kadar yoğurun.
- Şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizip 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarmaya başlayınca 160 derece düşürüp güzelce içini çektirerek pişiriyoruz.
- Kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz.
- Tatlı şerbetini çekip soğuyunca yiyebilirsiniz afiyetler olsun.