elektronikci
FD Üye
Meşhur Şerbetsiz Alman Lokması QuarkbÄllchen Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram quark (magerquark)
- 2 adet m uzunluk yumurta yada (3 adet küçük s uzunluk yumurta)
- 130 gram şeker (1 su bardağından iki parmak az)
- 1 tutam tuz
- 250 gram un (2 su bardağından 1 parmak eksik)
- Su bardağı ölçüm 220 ml
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 litre kızartma yağı
- Toz şeker
Meşhur Şerbetsiz Alman Lokması QuarkbÄllchen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabı içine; quark ve şekeri alıp mikserin düşük ayarında 1 dk çırpalım.
- Üzerine yumurta ve tuz katıp çırpmaya devam edelim.
- Yumurta rengi yeterlice açılınca ,eleyerek un kabartma tozu ve vanilyayı katıp tekrar çırpalım.
- Kızartma yağını tavaya alıp güzelce kızdıralım ,ısındığından emin olduktan sonra ocağı orta ayardan bir tık alta getirelim. (ayar 5. 5)
- 2 adet yemek kaşığını bir tas içindeki soğuk sıvı yağa batırıp çıkaralım.
- Hamurdan alıp yuvarlak olması için kaşıktan kaşığa döndür çevir, arkasına yağa bırakalım.
- Heryeri nar üzere kızarana dek çevirerek kızartalım.
- Peçete serilmiş tabağa çıkaralım. 1-2 dk bekletelim ve gerisine şeker dolu tabağa alıp içinde yuvarlayıp şekere bulayalım ve servise hazırdır.
- Kapalı kapta koruma edebilirsiniz.
Meşhur Şerbetsiz Alman Lokması QuarkbÄllchen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı