Meşhur Talkan Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı leblebi tozu ( leblebiyi robottan çekerek elde edebilirsiniz)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Leblebi
Meşhur Talkan Kurabiyesi (Leblebili Kurabiye) Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeyi uygun bir kabın içerisine alarak karıştırıyoruz.
- Daha sonra unumuzu denetimli halde yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz ve elimizle rulo halinde açıyoruz.
- Minik minik kesiyoruz ( ayrıntılı anlatım için lütfen aşağıdaki görüntü irtibatına tıklayarak izleyiniz) elimizle kare formunu veriyoruz.
- Tam ortasına bir tane leblebiyi bastırarak sabitliyoruz.
- Hamurumuz bitene kadar bu formda yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 170 derecelik fırında 10-15 dk kadar rengi dönmeden pişirelim. (her fırının pişirme müddeti değişkenlik gösterdiğinden sık sık denetim edelim) fırından çıkan kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
Bu enfes, tadına doyum olmayan lezzeti muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Ayrıntılı anlatım için aşağıdaki irtibata tıklayarak youtube görüntümü görüntüleyebilirsiniz. ????.
- (youtube kanalımdan beni takip ederek birbirinden hoş görüntülü tariflerime ulaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim. ).