
Meşhur Yoğurtlu Erişte Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 7 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kasıgı nane
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
Meşhur Yoğurtlu Erişte Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel uygun bir tavamıza suyumuzu alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Suyumuz kaynadıktan sonra tuzumuzu ve eriştemizi ekleyelim pişmeye bırakalım.
- Pişen eriştelerimizi ocaktan alalım ve suyunu süzelim soğumaya bırakalım.
- Bir kabımıza yoğurdumuzu alalım ve pürüzsüz olana kadar çırpalım ve sarımsağımızı da ezdikten üzerine bir tutam tuz ekleyelim ve yoğurtumuza ek edelim.
- Uygun bir tavamıza yağımızı alalım, üzerine salçamızı ve nanemizide ekleyelim.
- Salçamız az kavrulduktan sonra suyumuzu ekleyelim ve 1-2 dakka kaynatalım.
- Son olarakta servise hazır hale getirelim.