Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mev'izeler

Mev'izeler
0
173

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
5327 Ebu İdris elHavlani, Ebu Zerr radıyallahu anh'tan anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam, aziz ve celil alan Rabbinden naklen anlattığına gore, Rabb Teala şoyle buyurmuştur:

Ey kullarım! Ben nefsime zulmu haram ettim, onu sizin aranızda da haram kıldım: Oyleyse birbirinize zulmetmeyin

Ey kullarım! Hidayet verdiklerim dışında hepiniz dall (doğru yoldan sapmışlar)sınız Oyleyse benden hidayet isteyin de sizi hidayet edeyim!

Ey kullarım! Benim yedirdiklerim haric, hepiniz aclarsınız Oyleyse benden yiyecek isteyin de size yiyecek vereyim!

Ey kullarım! Benim giydirdiklerim haric hepiniz cıplaklarsınız! Oyleyse benden giyinme talep edin de sizleri giydireyim!

Ey kullarım! Sizler gece ve gunduz hata işliyorsunuz Ben ise butun gunahları affederim Oyleyse benden mağfiret talep edin de sizleri bağışlayayım

Ey kullarım! Bana zarar verme mevkiine ulaşamazsınız ki bana zarar veresiniz! Bana fayda sağlama mertebesine de ulaşamazsınız ki bana menfaat sağlayasınız

Ey kullarım! Şayet sizlerin oncekileri sonrakileri; insi olanları, cinni olanları hepsi de sizden en muttaki bir insanın kalbi uzere olsaydınız, bu benim mulkumde hic bir şeyi zerre miktar artırmazdı

Ey kullarım! Eğer sizin oncekileriniz ve sonrakileriniz, insi olanlarınız, cinni olanlarınız sizden en facir bir kimsenin kalbi uzere olsaydınız, bu benim mulkumden zerre kadar bir eksiklik hasıl etmezdi

Ey kullarım! Eğer sizlerin oncekileri ve sonrakileri, insi olanları, cinni olanları bir duzlukte toplanıp bana talepte bulunsaydınız, ben de her insana istediğini verseydim, bu, benim nezdimde olandan, iğnenin denize batırıldığı zaman hasıl ettiği eksilme kadar bir noksanlık ancak meydana getirirdi

Ey kullarım! Bunlar sizin amelleriniz, onları sizin icin sayıyorum Sonra bunların karşılığını size odeyeceğim Oyleyse sizden kim bir hayırla karşılaşırsa Allah'a hamd etsin Kim de hayır değil de başka bir şey bulursa, kendinden başka bir şeyi levmetmesin (kınamasın, başına geleni kendinden bilsin)

Muslim, Birr 55, (2577); Tirmizi, Kıyamet 49, (2497)

5328 Ubeyy İbnu Ka'b radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam gecenin ucte ikisi gecince kalkar ve: Ey insanlar! Allah'ı zikredin! Allah'ı zikredin! Sarsıcıkesinlikle gelecektir; takipcide onun arkasından gelecektir Olum, icindeki (şiddet ve sıkıntı)larla gelecek, (oyleyse ahirete hazırlanın!)derdiUbey devamla dedi ki:

Ey Allah'ın Resulu dedim, ben sana cok salat oku(mak isti)yorum (Duamda) ne miktarını sana salat u selam yapayım?

Dilediğin kadar!buyurdular

Dortte bir (yeter mi)?dedim

Dilediğin kadar!buyurdular, Eğer artırırsan, bu senin icin daha hayırlı!dediler

Yarı(ya ne dersiniz)?dedim

Dilediğin kadar!buyurdular, Eğer artırırsan, bu senin icin daha hayırlı!dediler

Ucte iki(ye ne dersiniz?)dedim

Dilediğin kadar!buyurdular, Eğer artırırsan, bu senin icin daha iyi!dediler

(Kendim icin dua ettiğim vaktin) tamamını size salat u selam okumaya ayırayım mı?dedim

Bu takdirde, (dunyevi ve uhrevi) dileğin kabul edilir, gunahın affedilir!buyurdular

Tirmizi, Kıyamet 24, (2459)

5329 Ukbe İbnu Amir radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam bir gun cıkıp, Uhud şehidlerine cenazelere kıldığı namazla namaz kıldı Sonra minbere gecti:

Ben dedi, sizden once (havuzun başına) varacağım ve ben size şahidlik yapacağım Şimdi, şu anda ben, vallahi havzımı goruyorum Bana arzın hazinelerinin anahtarları verildi Vallahi ben artık sizin benden sonra şirke duşmenizden korkmuyorum Fakat sizin dunya hususunda birbirinizle rekabete, cekememizliğe duşmenizden korkuyorum

Buhari, Rikak 53, 7, Cenaiz 73, Menakıb 25, Megazi 17, 27; Muslim, Fezail 30, (2296)

5330 Ebu Kebşe elEnmari radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:

Uc şey vardır, (bunların doğruluğu hususunda size) yemin ederim Ayrıca bir de hadis soyleyeceğim, bunları iyi belleyin: Kişinin malı sadaka sebebiyle eksilmez Bir kula haksız zulum yapılır o da sabrederse, Allah onun izzetini (dunya ve ahirette) mutlaka artırır Bir kul dilenme kapısını actı mı, onunla birlikte Allah da o zavallıya fakirlik kapısını acar

Tirmizi, Zuhd 17, (2326)