
Mevsim Salata Tanımı İçin Gereçler
- 2 yaprak yeşil marul
- 2 yaprak mor lahana
- 1 adet havuç
- 1 adet turp
- 3 4 kısım roka
- 1 limon
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağından az limon suyu
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Mevsim Salata Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları yıkayıp temizledikten sonra havuç ve turp rendelenir.
- Yeşilliklerde ince ince doğranır.
- Salatalık ve domatesde ince ince dilimlenir ve hepsi istenilen formda tabağa yerleştirilir.
- Başka bir kasede limon ve zeytinyağ karıştırılıp isteğe nazaran üzerine gezdirilir. Yemeklerin yanına balığın ve lahmacunun yanına yiyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.