
Meyhane Pilavı (Bir Diğer Adıyla Domatesli Biberli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates (ben ek olarak kışlık hazırladığım domates soslarımdan da kullandım)
- 1 sivri biber (isteğe bağlı – ben küçük oğlumda yiyeceği için eklemedim)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
Meyhane Pilavı (Bir Diğer Adıyla Domatesli Biberli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak çok önemli bir noktaya değineyim. Püf noktası bulguru yıkamamakta.Paketli bulgurlar zaten buğday ve sudan oluştuğu ve yıkandığı için istediğiniz etkiyi alabilmenin tek yolu yıkamamak.
- İkinci önemli bir diğer konu tereyağını sonradan eklemek yoksa soğanı vs sebzeleri kavurma anında yanıyor.
- Öncelikle soğanlarımızı kavuralım.
- Sonradan domates ve biberimizi ekleyelim.
- Sırasıyla salça, tereyağ ve bulgurumuz.
- Hafif orta ateşte biraz kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Son olarak baharatları ekleyip son bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
- Altı alevli olarak 3-4 dk kadar kaynasın ve altını iyice kısalım. Yaklaşık 15 dk gibi bir sürede pişiyor zaten.
- Suyunu çekip üzeri göz göz olunca pişmiş demektir.
- 10 dk kadar da kapağı kapalı olarak demlendirin.
- Yanına ayran ve et soteyle çok güzel bir menü oluşturuyor. Turşu biberle servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
.