
Meyhane Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pilav tenceremize sıvı yağ, küp küp doğranmış soğanı, küçük doğranmış biberleri koyup kavuralım.
- Üzerine bulguru ekleyip kavuralım.
- Küp küp doğranmış domatesi de ekleyip kavuralım.
- Kavrulan domateslerin üzerine salçayı ekleyip kavuralım yeterlice karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım, tuz ve naneyi ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 20 dk ortası yavaşına alıp pişmesini bekleyelim.
- Altını kapattığımız pilavı 10 dk dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ????.