
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan (Tercihe göre ️)
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranıp, doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
- Ardından doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım,.
- Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve biraz bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Bulguru da ekleyip tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgur biraz kaynayıncaya kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pilavımızı artık hazır. Afiyet olsun
.