Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
0
29

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
meyhane-pilavi.jpg

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

• 5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
  • 150-200 gram kıyma (arzuya göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet biber
  • 1 kase domates sosu (ben kışlık sosumu kullandım)
  • 1 çay fincanı bulgur
  • 2 çay fincanı su

Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağımızı eritiyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı 5 dk kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından kıymamızı ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Biberlerimizi de küp küp doğradıktan sonra içine atıyoruz.
  5. Onu da kızarana kadar kavurup domatesimizi yada domates sosumuzu ekliyoruz.
  6. Sos hazır olduğu için çok fazla pişirmenize gerek yok fakat domates kullanacaksanız pişirmemiz gerekiyor.
  7. Domateste piştikten sonra bulgurumuzu katıp birkaç dakika dönderiyoruz.
  8. Sonra kaynar suyumuzu ekleyip şöyle bi karıştırıp tenceremizin yada tavamızın kapağını kapatıyoruz.
  9. İyice suyunu çektikten sonra ağzına havlu kağıt kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Ben bazen havlu kağıt kapamadan bir sofra bezinin içine de sarıyorum. Daha iyi demleniyor. Arzunuza kalmış.
  11. Demini aldıktan sonra pilavımız hazır. Şimdiden afiyetler olsun ????.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pilavlık bulgur1 adet soğan2 adet yeşil biberÇok az sıvı yağ1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)2 adet domatesTuzKarabiberPulbiberTercihen çok az kekik (lezzet veriyor ben ekledim ama şart değil tabi ki )4 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı bulgur1 adet soğan2 adet biber1 yemek kaşığı salça (Varsa ekstra 1 tatlı kaşığı biber salçası)3 adet domatesTuzİsteğe göre karabiber kimyon kırmızı pul biber ekleyebilirsinizZeytin yağı ( zeytin yağı yoksa normal yağda olabilir)Tavuk suyu3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Domatesli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pilavlık bulgur4 yemek kaşığı sıvı yağ3 su bardağı sıcak su (Bulgur nazaran farklılık gösterir)1 adet orta uzunluk kuru soğan2 adet sivri biber1 adet kırmızı biber1 adet orta uzunluk domates1,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı arabaşı bulgur2 yemek kaşığı tereyağ1 kahve fincanı zeytinyağ2 diş sarımsak1 adet soğan1 adet patlıcan2 kırmızı dolmalık biber3 yeşil biber2 kuru kırmızı acı biber10 adet kuru domates2 iri domates1 yemek kaşığı acı biber salçası1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pilavlık bulgur1 çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı sıcak su1 adet kuru soğan (Tercihe göre ️)2 adet sivri biber1 adet orta boy domates1 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı salçaTuzKimyonKarabiberPul biber Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,478Konular
981,315Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt