Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
0
36

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
meyhane-pilavi.jpg

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram saç kavurmalık et
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı salça
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su(1 bardağı pirinç ıslatmak için)

Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci bir kapta 1 bardak sıcak su ile ıslayalım.
  2. Eti tencereye koyalım üzerine yağımızdan 1 yemek kaşığı ilave edip kavuralım.
  3. Kavrulan etlerin üzerine kalan yağı da ilave edip, biraz kavurduktan sonra soğanları ekleyip soğanlarla birlikte kavuralım.
  4. Soğanlar pembeleşince salça ve baharatları ilave edelim.
  5. Harmanlandıktan sonra üzerine sıcak su da bekletip yıkadığımız pirinçleri ilave edelim.
  6. Pirinci biraz kavurduktan sonra üzerine 3 bardak suyu ilave edelim ve orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun ????.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt