Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
0
163

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
meyhane-pilavi.jpg

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı yazdan domates
  • 4- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 kırmızı kapya biber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak soğanlarımızı doğrayarak tenceremize alalım sıvı yağını ekleyip kavuralım.
  2. Ardından doğramış olduğunuz biberleri de ekleyip kavuralım.
  3. Daha sonra salçasını karabiber, pul biber, kimyonu ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Domateslerimizi ekleyip karıştıralım.
  5. Yıkadığımız bulguru da ek edilir.
  6. 2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Bulgular göz göz olana kadar biraz yüksek ateşte pişirelim.
  8. Daha sonra orta ateşte suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pişirin????
  9. Arzu eden yüksek ateşten sonra direk kısık ateşte pişene kadar pişirebilir ????
  10. Piştikten sonra tenceremizin kapağını açıp 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.
  11. Kağıt havlu ile kapatarak güzelce tenceremizi kapatalım.
  12. Daha sonra saralım 10 dakika dinlensin ????.
  13. Tenceremizin kapağını açıp karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz ????
Afiyet olsun ????????????

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt