Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyve Jölesi (Agar Agarlı)

Meyve Jölesi (Agar Agarlı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Meyve Jölesi (Agar Agarlı) Tarifi İçin Malzemeler

*10 gram agar agar (1, 5 dolu çorba kaşığı)
*1 litre meyve suyu (bende paketten şekersiz elma suyu)
*Yaklaşık 1 su bardağı (250ml) doğranmış meyve karışımı (bende armut, nektarin ve yaban mersini)

Meyve Jölesi (Agar Agarlı) Tarifi Yapılışı Agar (Agar agar) kırmızı su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir Çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır İnternetten ilginize*biraz bilgi
Gıda sektöründe jelatinin kullanıldığı her üründe kullanılabilen agar agar, bitkisel ve daha sağlıklı bir alternatiftir *Gıda üretiminde agar kullanımının sağlıklı olması bazı ülkelerin 300 yıldan fazla kullanım tecrübesiyle garantilenmiştir Dünya Sağlık Örgütü agarın gıda sektöründe kullanılmasına izin vermiştir Türkiye, İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve Polonya yasalarınca kabul edilmiş ve onaylanmıştır
Jelleşme sıcaklığı: 34 Derece39 Derece
Erime sıcaklığı: 80 Derece90 Derece
Kendi ağırlığı 20 katı kadar suyu çekebilir
İlk önce meyveleri hazırlayın Yıkayın ve lazımsa ufalayın 500 ml meyve suyunun içine agarı atıp ocağa alın Karıştırarak kaynamaya getirin ve 5 dakika kadar kaynatın Karışım biraz koyulaşır, köpüleşir ve önce bulanık haline gelir, ama kaynadıkça yine duru olur Ateşten alınca kalan yarım litre meyve suyunu ekleyip iyice karıştırın 5 dakika tencerede biraz soğusun, ama asla buzdolabına koymayın ki çok çok çabuk donar İstediğiniz kalıba ya da servis kâselerine döküp üstüne hazırladığınız meyveleri serperek hafifçe batırın
Agarlı jöle şeklini çok iyi tuttuğu için, maffin silikon kalıplarında yapabilirsiniz Donduktan sonra kolay çıkarırsınız Zaten buzdolabında 1520 dakikada donar, yani çok hızlı yapılan bir tatlı ;) Ya da isterseniz benim gibi dikdörtgen cam kâsesine döküp donduktan sonra servis etmek için kare kare dilimleyebilirsiniz
Gördüğünüz kadar tarifimde şeker yok ve meyve suyunuz şekersiz ise, 100% diyet, bitkisel, faydalı ve hafif bir tatlı yapabilirsiniz Hem de çok lezzetli, tam yaz sezonu için
Afiyet olsun!
 

Similar threads

Masterchef ile sıkça duymaya başladığımız Agar agar tozu pastacılık ve unlu mamullerle ilgili yapılan tariflerde çok sık kullanılıyor. Sarı ya da beyaz renkte bulunan agar agar helal ürünler konusunda titiz olan ülkelerde çok tercih ediliyor. Son zamanlarda popüler haline gelen agar agar tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Tepside Kara Orman Pastası Tanımı İçin Gereçler Keki İçin 150 gram oda sıcaklığında tereyağı1 su bardağı şeker1 tutam tuzVanilya3 adet yumurta1 su bardağı süt2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu2 dolu yemek kaşığı kakao300 gram vişne ( Ben konserve kullandım ) Kreması İçin 250 gram quark (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Meyveli Yoğurt Jölesi ( Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler *500 ml süzme yoğurt ya da kaymaklı süzme yoğurt (bende ekşi krema) *250 ml soğuk süt *2 paket vanilya şekeri *250 ml şeker *25 gram toz sığır jelatini *150 ml sıcak su *Ufalanmış meyveler (bende muz ve mandalina) Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
MALZEMELER 3 adet orta boy nektarin 2 adet orta boy kivi 4 adet orta boy kayısı 12 su bardağı frambuaz 12 su bardağı yaban mersini 12 su bardağı ayıklanmış vişne Muz jölesi için: 1 paket muz aromalı toz jöle karışımı 2,5 çay bardağı sıcak su 2,5 çay bardağı soğuk su NASIL YAPILIR? Ortadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi İçin Malzemeler *Şeftali, muz, yaban mersini ve böğürtlen *Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,790Kullanıcılar
Yusuf_4512Son üye
Üst Alt