iltasyazilim
FD Üye
Meyve Jölesi (Agar Agarlı) Tarifi İçin Malzemeler
*10 gram agar agar (1, 5 dolu çorba kaşığı)
*1 litre meyve suyu (bende paketten şekersiz elma suyu)
*Yaklaşık 1 su bardağı (250ml) doğranmış meyve karışımı (bende armut, nektarin ve yaban mersini)
Meyve Jölesi (Agar Agarlı) Tarifi Yapılışı Agar (Agar agar) kırmızı su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir Çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır İnternetten ilginize*biraz bilgi
Gıda sektöründe jelatinin kullanıldığı her üründe kullanılabilen agar agar, bitkisel ve daha sağlıklı bir alternatiftir *Gıda üretiminde agar kullanımının sağlıklı olması bazı ülkelerin 300 yıldan fazla kullanım tecrübesiyle garantilenmiştir Dünya Sağlık Örgütü agarın gıda sektöründe kullanılmasına izin vermiştir Türkiye, İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve Polonya yasalarınca kabul edilmiş ve onaylanmıştır
Jelleşme sıcaklığı: 34 Derece39 Derece
Erime sıcaklığı: 80 Derece90 Derece
Kendi ağırlığı 20 katı kadar suyu çekebilir
İlk önce meyveleri hazırlayın Yıkayın ve lazımsa ufalayın 500 ml meyve suyunun içine agarı atıp ocağa alın Karıştırarak kaynamaya getirin ve 5 dakika kadar kaynatın Karışım biraz koyulaşır, köpüleşir ve önce bulanık haline gelir, ama kaynadıkça yine duru olur Ateşten alınca kalan yarım litre meyve suyunu ekleyip iyice karıştırın 5 dakika tencerede biraz soğusun, ama asla buzdolabına koymayın ki çok çok çabuk donar İstediğiniz kalıba ya da servis kâselerine döküp üstüne hazırladığınız meyveleri serperek hafifçe batırın
Agarlı jöle şeklini çok iyi tuttuğu için, maffin silikon kalıplarında yapabilirsiniz Donduktan sonra kolay çıkarırsınız Zaten buzdolabında 1520 dakikada donar, yani çok hızlı yapılan bir tatlı Ya da isterseniz benim gibi dikdörtgen cam kâsesine döküp donduktan sonra servis etmek için kare kare dilimleyebilirsiniz
Gördüğünüz kadar tarifimde şeker yok ve meyve suyunuz şekersiz ise, 100% diyet, bitkisel, faydalı ve hafif bir tatlı yapabilirsiniz Hem de çok lezzetli, tam yaz sezonu için
Afiyet olsun!
*10 gram agar agar (1, 5 dolu çorba kaşığı)
*1 litre meyve suyu (bende paketten şekersiz elma suyu)
*Yaklaşık 1 su bardağı (250ml) doğranmış meyve karışımı (bende armut, nektarin ve yaban mersini)
Meyve Jölesi (Agar Agarlı) Tarifi Yapılışı Agar (Agar agar) kırmızı su yosunlarından elde edilen bir tür jelatindir Çorba, dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır İnternetten ilginize*biraz bilgi
Gıda sektöründe jelatinin kullanıldığı her üründe kullanılabilen agar agar, bitkisel ve daha sağlıklı bir alternatiftir *Gıda üretiminde agar kullanımının sağlıklı olması bazı ülkelerin 300 yıldan fazla kullanım tecrübesiyle garantilenmiştir Dünya Sağlık Örgütü agarın gıda sektöründe kullanılmasına izin vermiştir Türkiye, İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve Polonya yasalarınca kabul edilmiş ve onaylanmıştır
Jelleşme sıcaklığı: 34 Derece39 Derece
Erime sıcaklığı: 80 Derece90 Derece
Kendi ağırlığı 20 katı kadar suyu çekebilir
İlk önce meyveleri hazırlayın Yıkayın ve lazımsa ufalayın 500 ml meyve suyunun içine agarı atıp ocağa alın Karıştırarak kaynamaya getirin ve 5 dakika kadar kaynatın Karışım biraz koyulaşır, köpüleşir ve önce bulanık haline gelir, ama kaynadıkça yine duru olur Ateşten alınca kalan yarım litre meyve suyunu ekleyip iyice karıştırın 5 dakika tencerede biraz soğusun, ama asla buzdolabına koymayın ki çok çok çabuk donar İstediğiniz kalıba ya da servis kâselerine döküp üstüne hazırladığınız meyveleri serperek hafifçe batırın
Agarlı jöle şeklini çok iyi tuttuğu için, maffin silikon kalıplarında yapabilirsiniz Donduktan sonra kolay çıkarırsınız Zaten buzdolabında 1520 dakikada donar, yani çok hızlı yapılan bir tatlı Ya da isterseniz benim gibi dikdörtgen cam kâsesine döküp donduktan sonra servis etmek için kare kare dilimleyebilirsiniz
Gördüğünüz kadar tarifimde şeker yok ve meyve suyunuz şekersiz ise, 100% diyet, bitkisel, faydalı ve hafif bir tatlı yapabilirsiniz Hem de çok lezzetli, tam yaz sezonu için
Afiyet olsun!