Meyve Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 türk kahvesi fincanı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Yarım paket sıvı krema (100 ml)
- 1 paket orman meyveli sos (1 çay bardağı ile hazırlayalım)
- 1 çay bardağı süt
Meyve Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, toz şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar. Sıvıları ekleyip çırpalım, kısa süreli kuruları ekleyip tekrar çırpalım.
- Tart kalıbını tereyağlayıp, unlayalım. Kek harcını kalıba döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Çabuk pişiyor kontrollü pişirelim.
- Piştikten sonra bir tabağa ters çevirelim. Süt ile nemlendirelim hazırladığımız meyveli sosu üzerine döküp, soğumaya bırakalım.
- Kreması için; kremşanti ve sıvı krema hariç tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta devamlı karıştıralım.
- Kıvamıni alınca ocaktan alalım. Üzerine streç yapıştırıp soğumaya bırakalım soğuyunca sıvı krema ve kremşantiyi ekleyip hızlıca çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı sıkalım, üzerine ben toz antep fıstığı eledim buzdolabında dinlendirin. Videosu instagram hesebımda var profilimden girip izleyebilirsiniz ???? bence mutlaka deneyin çok hafif ve lezzetli bi tart oldu????????. Afiyet olsun