Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyve ve Sebzelerde Nelere Dikkat Edilmeli

Meyve ve Sebzelerde Nelere Dikkat Edilmeli
0
85

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Oysa dikkat! Hedefiniz yağ azaltmaksa, meyvenin içeriğindeki şeker, bu planınıza engel olabilir Iyice yasaklanmış olmasalar da perhiz yaparken meyve tüketimini gözden geçirmenizde fayda var Muscle & Fitness dergisindeki habere tarafından meyvelerin içinde yer alan glisemik asit ve meyve ile ilgili bilinmez bütün gerçekler burada… Meyveler ne vakit ve niçin güvenli olmayan? Meyveler, doğal bir şeker olan fruktoz içerir Dolayısıyla meyve tüketimi karoser yağlarını yakmanıza engel teşkil edebilir Çünkü vücudumuz fruktozu doğrudan bir yakıt olarak kullanamaz Fruktozon başta karaciğere gidip glikoza dönüşmesi gerekir Meyvenin genelde kandaki üzüm şekeri ve insülin seviyelerini hızlı arttırmayan, düşük derecede glisemik bir karbonhidrat olmasının sebebi de budur Eğer karaciğer glikojen ile doymuş ise, gelen fruktozu glikoza değil, yağa dönüştürürMeyve tüketirken nelere dikkat etmeli? Siz siz olun, tekrar tekrar taze ürünleri seçim edin Işlenmiş, paketlenmiş veya konservelenmiş ürünleri satın almamaya özen gösterin Işlenmiş ürünler genel olarak daha fazla şekerle doyuma ulaşmıştır ve tıpkı meyve suları gibi, uzakta durulması gereken ürünlerin başında gelirGlisemiks endeks nedir? Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir Eşdeğer miktarda karbonhidrat içerseler de yiyeceklerin kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır Bunun nedeni yiyeceklerdeki karbonhidratların sindirim sisteminden farklı hızda geçmesi ve emilmesidir Bambaşka gıdalar yemek yemek sonrasında kanın glukoz içeriğinin artışı üzerine öbür etkilere sahiptirlerGlisemiks endekse kadar dikkat edilecekler: Meyve seçiminde kullanabileceğiniz en iyi referans “glisemik endeks değerleridir Bir meyvenin gilisemik endeksi ne değin düşükse diyetinizde böylece yer verebilirsiniz Glisemik endeksi düşük gıdaların seviyesi 55 ve altıdır; spor sonrası dışarıya glisemik endeksi 70 ’i aşan meyveleri tercih etmeyin Glisemik endeksi düşük karbonhidratlar, kandaki üzüm şekeri ve insülin seviyelerinde küçük dalgalanmalara yol açarlarGlisemik İndeksi tablosuna kadar meyvelerElma: 38 Muz: 52 Greyfurt: 25 Üzüm: 46 Kuru üzüm: 56 Kivi: 58 Mango: 51 Portakal: 42 Şeftali: 42 Hurma: 103 Karpuz: 72 Armut: 38 Ananas: 66 Çilek: 40MEYVE VE SEBZELERIN SATIN ALINMASI Her meyve ve sebze turunde aranan kalite ozellikleri farklidir Satin alirken urunu iyi tanimak ve kalitesini dogru olarak atamak gerekir Oysa siradan tuketicilerin bu konuda bilgileri sinirlidir Meyve ve sebzeler hasattan daha sonra canli kalan, yasayan varliklardir Bircogu basit bozulur ve dayaniksizdir ve etraf faktorlerinden etkilenirler bu nedenle satin alirken ve yemege hazirlanirken bu ozellikleri goz onune alinir Bircogu buzdolabinda saklanmalidir Bircok meyve ve sebzenin pazarda bol bulundugu bir mevsimi vardir Fakat bazilari adeta yil boyunca bulunur Ornegin, elma, domates, turuncgil meyveleri vb Bir urun pazarda azami bulundugunda fiyati en ducuk ve gene!likle de kalitesi en yuksektir SATIN ALIRKEN NELERE UYARI EDILEBILIR Meyve ve sebze evde zorunlu·oldugunda satin alinir Gereginden artı alinirsa tuketilmeden once bozulur ve atilir Meyvelerde iri boy yuksek nitelikli olmakla birlikte başlıca orta boy urunlerin secilmesi daha dogru olur Çoğunlukla kabuk yuzeyinde yer alan ve derine inmeyen bozuklukler yeme kalitesini dusurmez ama fiyati onemli derecede dusurur Ornegin Valencia portakalinda yesil renklenme Tuketici ambalajinda ya da acikta satilan urunlerde bölüm fiyatlar karsilastirilir ve ucuz olanlar yeglenir En dusuk fiyatli urun her zeman en ekonomik olmayabilir Islemedeki fire orani bölüm maliyet fiyatinin onemli bir ogesidir Urun alinirken evdeki saklama kosullari ve olanaklari goz onune alinir ve gizleme suresi icinde tuketilecegi ongorulur Buna yerinde tuketim programi yapilir Urunun yerinde saklama kosullan bilinmeli ve buna yerinde davranilmalidir Konserve ve dondurulmus urunler de tazeler dek degerlidir Ornegin, taze pismis bezelyenin 100 g ’inda 060, dondurulmusta 057 ve konserverle 056 mg etkin karotin bulunur Ambalaj uzerinde yer alan bilgiler ozenle gozden gecirilmelidir Bunlar urune iliskin zorunlu bilgileri verirler Ayrica ailenin buyuklugu, aliskanliklari, ayrilan para miktari, elinacak urunun nasil tuketilecegi, hazirlama olanaklari, becerileri vb de tercihlerde onemli olur Etiket Meyve Alırken nelere dikkatli olmak gerekir sebze alırken nelere dikkar edilmesi gerekir ? Meyvelerdeki vitaminler nelerdir Sebzelerdeki vitaminler nelerdir yazın yetişen meyveler nelerdir Glisemiks endeks nedir? Glisemiks endekse kadar dikkat edilecekler: Glisemik İndeksi tablosuna kadar meyveler Meyve tüketirken nelere uyarı etmeli? Meyveler ne zaman ve neden tehlikeli? sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 

Similar threads

Meyveler, gereksinimden fazla tüketildiğinde fazladan enerji alımına sebep olacağından kilo kontrolüne zıt tesir yaratabilir Çünkü basit karbonhidrat içeren besinlerdir İçinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır Meyveler artı yendiğinde, artı kalori alınmasına neden olunur Bu pozitif kalori de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Glisemik indeks bir besinin vücuda alındıktan sonraki kan şekerini yükseltme kapasitesidir Glisemik indeksi yüksek besinlerin kan şekerini süratli yükselttiğini ve glisemik indeksi düşük besinlerin ise yavaş yükselttiğini ya da dengede tuttuğunu bildiren Iç Salgı Bezleri Bilim Dalı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kan şekerini, vücudumuza besinlerle aldığımız dekstroz oluşturuyor Glikoz ise karbonhidrat dediğimiz besinlerin en küçük parçası Yemek yediğimizde kan şekerimiz çoğalma gösteriyor ve bir süre daha sonra vücudun dengesini koruması sebebiyle düşmesi bekleniyor Burada önemli olan ise kan şekerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Ramazan Ayı ’ında hepimiz hangi yiyeceklerin tok tuttuğunu merak ediyordur Sahiden tok tutan ziyade bu sene tamda yazın ortasına gelen Ramazan Ayı‘ında en fazla su ile ilgili sorunlar yaşayacağız gibi gelmekte meleklerim Fakat bilirkişi gözüyle yinede hangi yiyeceklerin tok tuttuğunu sizlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Tok Tutan Ramazan Menüsü Beslenme ve Perhiz Uzmanı Emel Unutmaz, Ramazan ayında daha az acıkarak oruç tutabilmek için besin önerileri verdi: Pirinç ve sıcak patates yemeği kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar İftar yemeğinden iki saat sonra meyve yiyebilirsiniz Tembellik yapmayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,497Konular
981,931Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt