Meyveli Babka Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 1 yumurta
- 250 ml ılık su/ süt
- 80 ml sıvı yağ
- 100 gram şeker
- 1 limonun kabuğu
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kuru maya yahut 15 gram yaş maya
- 1 paket vanilya
- 400 gram istenilen meyveler (buzluk yahut taze)
- 1 paket vanilyalı puding
- 100 gram şeker
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay b. su
- Sıvı yağ
- Un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığı sıvı (limonsuyu, süt yahut su)
Meyveli Babka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolgu için puding hariç tüm gereçleri tencereye ekleyip 10-15 dk kaynatın puding tozunu çok hafif su ile açın ve ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alın. Üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
- Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp hoş bir hamur elde edelim. Unun markası ve kalitesine nazaran hamurunuzun kıvamına ek olarak un yahut süt ek edebilirsiniz.
- Yumuşak hafif ele yapışan lakin kaba yapışmayan bir hamur olmalı. Donut yahut berliner yapanlar bu kıvamı daha kolay tutturabilir esnek bir hamur olmalı.
- Tezgahta yoğurursanız hafif un serperek yoğurun ve toparlayın. Yoğurduğunuz hamuru hafif yağladığınız kaba koyun 2-3 saat mayalandırın. Bana 2 saat kâfi geldi.
- Hamuru tezgahta dikdörtgen form açın ve yarı tarafına 2-3 yemek kaşığı dolgudan sürün ve öbür yarıyı üzerine kapatın.
- Hamuru eliniz ile yavaşça iki yan kenarlardan ortaya getirin ki çok geniş olmasın.
- Bir bıçak ile hamuru ortasından ikiye ayırıp örgü yapın ve fırın kağıdı serili kaba yerleştirin.
- Dilerseniz uzun kare kaba yahut yuvarlak kaba koyabilirsiniz 1 saat mayalandırın.
- Üzerine süt ile fırçalayabilirsiniz ve şeker serpip 180 derece ısınmış fırında 30-40 dk denetimli pişirin.
- Üzeri çok kızardı içi pişmediyse üzerine alüminyum kapatıp pişirmeye devam edin. Çörek piştikten sonra soğumaya bırakıp üzerine glazürü hazırlayıp süsleyebilirsiniz.
- Bunun için pudra şekerini azar azar su, süt yahut limon suyu ile ıslatın ağır akışkan olmalı.
Meyveli Babka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı