
Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya İçin
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket hazır kakaolu pasta kreması
- 1 su bardağı süt
- 2 poşet kremşanti
- 1,5 su bardağı süt
- Damla çikolata fındık fıstık muz çilek isteğe bağlı
- 1 çay bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı şeker
Meyveli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri 7-8 dakika kadar uygunca çırpalım. Yavaşça suyu ve sıvı yağı ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
- Kuru materyalleri bir kapta karıştıralım, yavaşça eleyerek yumurtalı karışıma ek edelim. Güzelce karıştıralım. Yumurtayı söndürmemeye dikkat edelim.
- Yağlı kağıt ile kaplanmış 16-17 cm lik kelepçeli kalıba döküp, soğuk fırına koyalım. 160 derece de denetimli bir formda pişirelim. 40-45 dakika kapağını hiç açmadan, kürdanla piştiğini denetim ederek alalım.
- Krema için, 1 paket kakaolu hazır pasta kremasını 1 su bardağı süt ile yeterlice çırpıp kullandım. Pişen keki 3 yahut 4 kesime bölelim.
- Pastanın ortalarına küçük bir şerbet hazırlayalım. Birinci katı kelepçeli kalıba alıp hafif şerbet ile ıslatıp kremadan ve fındık ceviz damla çikolata koyup birinci katı tamamlayalım.
- Başka katları da birebir formda yapıp pastamızı oluşturalım. Dış kısmını da 2 poşet kremşantiyi (1 pakette 2 tane çıkıyor ikisi de kullanılacak) 1,5 su bardağı süt ile hazırlayıp, etrafını kaplayalım.
- 2-3 saat dolapta bekletelim, en son üzerini dilediğiniz üzere süsleyelim.