Meyveli Creme Oleli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Bir paket vanilyalı creme ole
- 2,5 su bardağı süt
- Muz
- Kivi
- Nar
- Kivili jöle
Meyveli Creme Oleli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kekimizi pişirmek için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından bir su bardağı suyu ekleyin. (su kaynamaya yakın sıcak olursa kekiniz çok hoş kabarır lakin yumurtayı pişirmemek için suyu sıcak kullanacaksanız çok süratli çırpmanız gerekmekte. )
- Sonra sıvı yağ vanilya kabartma tozu ve unu ek edip düzgünce çırpın.
- Tabanı yağlanmış en büyük uzunluk dikdörtgen borcama harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürün.
- Kürdanla denetim ederek kekin piştiğine emin olun.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıkınca 1 su bardağı soğuk sütü kekin üstüne dökün.
- Vanilyalı creme oleyi üzerindeki tarife nazaran hazırlayıp kekin üzerine sürün.
- Süslemek için nar muz ve kivileri soyup hazırlayın.
- Meyveleri dilediğiniz üzere dizin.
- Son olarak kivili jöleyi üzerindeki tarife nazaran hazırlayın.
- Sıcak olacağı için 10 dk oda sıcaklığında bekletin ve akabinde meyvelerin üzerine dökün.Afiyet olsun.