Meyveli Fresh Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet limon
- 1, 5 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- 1 adet amasya elması
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı su
Meyveli Fresh Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencere ye nişasta, pirinç ununu, unu, şeker i alalım.
- Üzerine limonun suyunu ve 1, 5 su bardağı suyu ekliyerek çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım.
- Tencereyi ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca koyu kıvamı alınca (çabuk koyulaşıyor)ocaktan alalım.
- Limonlu tatlıyı dökeceğimiz küçük uzunluk kabı ıslatıp suyunu dökelim.
- Tatlımızı içine dökelim kaşık sırtı ile düzeltelim.
- Buzdolabına alalım.
- Elmayı rendeleyelim küçük tavaya alalım.
- Şekerini ekliyelim elma ile birlikte üç dört dakika kavuralım ve suyunu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Ceviz ve tarçını da ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Tatlımızı dolaptan alalım.
- Dilimlere bölelim.
- Elmalı harçtan üzerine koyalım istediğimiz vakit servis edelim. Afiyet olsun.