Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyveli Käsekuchen

Meyveli Käsekuchen

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Meyveli Käsekuchen Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi;


*1,5 su bardağı un
*Yarım bardak şeker
*75 gr tereyağı
*1 adet yumurta
*1 adet vanilya şekeri
*1 yemek kaşığı kabartma tozu (1 paket )

İç malzemesi;


*500 gr süzme yoğurt
*2,5 bardak süt
*Yarım fincan sıvı yağ
*1 fincan şeker
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 vanilyalı puding

Jölesi için:


*3 kaşık buğday nişastası
*3 kaşık şeker
*1,5 bardak su
*Yarım limon suyu
*Minik portakal kabuğu

Üzeri için:


*Dilediğiniz meyveler

Meyveli Käsekuchen Tarifi Yapılışı Daha önce klasik yapımı ile burada*ayrıntılı anlatığım tarifede mutlaka bakmanızı tavsiye ederim
En başta fırınımızı ısıtmak için açıyoruz ve yuvarlak kelepçeli kalıbımızı (benim kalıbım kalp şeklinde idi) geçen sefer yaptığımda yağlı kağıt kullanmıştım altına bu sefer tereyağından bolca sürdüm yağlı kağıt kullanmadım
Hamur malzemelerinden önce şeker, eritilmiş tereyağı, vanilya şekeri ve yumurtayı iyice karıştırdım Daha sonra unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ettim
Sıvı karışıma geçen sefer 750 gr kadar süzme yoğurt ve 1 fincan sıvı yağ kulanmıştım bu sefer sıvı yağı ve süzme yoğurdu azaltım (çok yüksek olaması ve daha sağlıklı olması için azaltım) aslında şekerli de yarımdan biraz fazla yanı 34 olarak kullanabilirsiniz, bir dahakine öyle yapacam
Evet sıvı karışıma üsteki bütün malzemeleri ekleyip mikserle pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz
Hamuru tepsimize klasik yapımında tarif etiğim şekilde yayıyoruz ve sıvı malzememizi döküp dikkatlice fırına veriyoruz 180220 arası sıcaklıkta 5065 dk fırınınıza göre pişiriyoruz Pişti ama hala sıvı gibi durması normal soğuyunca katılaşıyor Gene fırından çıkarınca kek gibi sönüyor o kabarıklık iniyor oda normal korkmayın
Piştikten sonra soğuması için kendi haline bırakıyoruz Soğusa da kelepçeli kabından çıkarmıyoruz Ilındıkdan sonra gönlümüzce meyveleri temizleyip dilimleyip yerleştiriyoruz Ben kivi, portakal, mandalina ve nar tercih etim
Jöle malzemelerinin hepsini bir tencerede pişiriyoruz İyice kaynayıp köpürmeye başlayınca 1 dk sonra altını kapatıp sürekli karıştırmaya devam edip soğutuyoruz Soğuyunca kalıpta olan pastamızın üzerine iyice meyvelere sürerek jölemizi yayıyoruz Kalıba gelecek şekilde en dip kenarlarına dahi döküyoruz Kalıp çıkınca görüntüsü düzgün olacak Bu işlemde bitince iyice soğuması için buzlukta yarım saat dinlendiriyoruz Daha sonra buzdolabında 12 saat dinlenirse daha iyi oluyor, hata 1 gece bile kalabilir sorun olmaz Servisten önce kalıbımızdan çıkarmadan bir çatalın yada kaşığın sap kısmı ile kibarca jöleli itiyoruz ama jölenin şekline zarar vermeden sadece kalıpdan kolay çıksın diye yapılan bir işlem bu Afiyet bal şeker olsun, inşallah beğenirsiniz
 

Similar threads

Hamur malzemesi; 1,5 su bardağı un Yarım bardak şeker 75 gr tereyağı 1 adet yumurta 1 adet vanilya şekeri 1 yemek kaşığı kabartma tozu (1 paket ) İç malzemesi; 500 gr süzme yoğurt 2,5 bardak süt Yarım fincan sıvı yağ 1 fincan şeker 2 yumurta 1 yemek kaşığı limon suyu 1 vanilyalı puding Jölesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Orman Meyveli Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için: 1.5 su bardağı un1 yumurta65 gram yumuşak tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)Yarım paket kabartma tozu1 paket vanilin3 yemek kaşığı şeker Kreması için: 1 kilo quark (500 gram labne 500 gram süzme yoğurt karıştırıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Alman Käsekuchen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta75 g şeker65 g tereyağ1/2 (yarım) paket kabartma tozu200 g un Kreması için: 200 g şeker100 ml sıvı yağ4 adet yumurta1/2 (yarım) lt süt1 paket vanilyalı puding1 kg sade quark1 pk vanilyaİsteğe bağlı kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler ️28cm’lik kalıp için️ Taban hamuru için; 150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)Yarım çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu300 gram un(2,5-3 su bardağı) Kırıntı hamuru için; Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Malzemeler ; Keki için; 2 yumurta yarım bardak şeker 125 gr tereyağı yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 3 bardak un Labneli Karışım için: 400 gr suyu süzülmüş labne 1 yumurta 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık şeker 1 paket vanilyalı puding tozu (Puding tozu şekerliyse şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,790Kullanıcılar
Yusuf_4512Son üye
Üst Alt