Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyveli Kek

Meyveli Kek
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
meyveli-kek.jpg

Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
  • 7 tane kuru kayısı
  • 7 tane gün kurusu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Meyveli Kek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker yeterlice köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
  2. Akabinde kuru materyaller eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.
  3. Kayısılar küçük küçük doğranır ,kuru üzümlerle bir arada bir kaba alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una uygunca bulanır.
  4. Kek kalıbı yağlanır margarin yahut tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan biraz eklenir .
  5. Kuru meyvelerden serpiştirilir.
  6. Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üstüne serpiştirilir.
  7. Bir bıçak yardımıyla yavaşça karıştırılır evvelden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
  8. Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
  9. Birinci 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın daha sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
  10. Fırından çıkan keki büsbütün soğumaya bırakın akabinde servis tabağına aykırı çevirip servis yapın afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt