
Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Küçük bir kase çekirdeksiz kuru üzüm
- 7 tane kuru kayısı
- 7 tane gün kurusu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker yeterlice köpürtülür ,süt ve sıvıyağ eklenir .
- Akabinde kuru materyaller eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.
- Kayısılar küçük küçük doğranır ,kuru üzümlerle bir arada bir kaba alınır ve 1 tatlı kaşığı un serpiştirilir meyveler una uygunca bulanır.
- Kek kalıbı yağlanır margarin yahut tereyağı ile hafif unlanır kek hamurundan biraz eklenir .
- Kuru meyvelerden serpiştirilir.
- Kalan hamur üzerine dökülür ve son olarak kalan meyveler kekin üstüne serpiştirilir.
- Bir bıçak yardımıyla yavaşça karıştırılır evvelden ısıtılmış 200 derecelik alt üst ayarlı fırında kek pişirilmeye bırakılır.
- Kek kabarınca fırın ayarı düşürülür 180 dereceye indirebilirsiniz.
- Birinci 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın daha sonra kurdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Fırından çıkan keki büsbütün soğumaya bırakın akabinde servis tabağına aykırı çevirip servis yapın afiyet olsun????.