Meyveli Muffin Tarifi İçin Malzemeler
Üst kırıntıları için
- 5 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 125 gram yumuşak tereyağ
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Ben buzluktan kullandım 250-300 gram kadar Frenk üzümü yaban mersini
Meyveli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle üzerine kırıntıları için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içinde mikserle kırıntı haline gelene kadar çırpıyoruz üzerini sterçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kek için derin bir kabın içinde tereyağ şeker ve tuz rengi dönene kadar beş altı dakika çırpıyoruz
- Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın.
- Daha sonra kalan malzemeleri ilave edip güzelce karıştırın ve meyvelerden biraz kenara ayırıp kalan meyveleri hamura ekleyip spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın.
- Hamurdan bir yemek kaşığı dolusu muffin kalıplarına paylaştırıp üzerilerine kalan meyvelerden serpiştirin ve buzdolabına kaldırmış olduğunuz kırıntı hamurdan her birinin üzerini kapatacak şekilde paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin fazla pişirirseniz kurur fırından çıkan muffin leri oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ????Bu hamurdan ben 16 adet muffin elde ettim.