
Meyveli Müsli Tanımı İçin Gereçler
- 100 ml zeytinyağı
- 30 gram esmer şeker
- 150 gram akçaağaç şurubu
- 250 gram iri yulaf
- 50 gram kabak çekirdeği
- 50 gram ayçekirdeği
- 50gr kuru üzüm
- 50 gram kızılcık
- 50 gram küçük kıyılmış kayısı
Meyveli Müsli Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağı şeker ve şurup tencerede eritilir.
- Bütün öbür gereçler tencereye konarak karıştırılır.
- 20×20 çapında tepsi yağlanır ve karışım içine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirilir.
- 10 dakika dinlendirilir ve daha sonra yoğurt üzerinde yahut sütün içinde ikram edilir.
İyi üç aylar.