Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller
- 2 poşet (1 paket) krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 6 adet halley bisküvi (Petibör bisküvi de olur)
- 2 adet muz
- 1 su bardağı iri doğranmış çilek
- 1 su bardağı iri doğranmış kayısı
- 1 fincan damla çikolata
Meyveli Parfe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın.
- Yoğunlaşınca içine iri doğranmış halleyleri, iri doğranmış çilek, kayısı, muzu ve damla çikolatayı ekleyin yavaşça karıştırın.
- Kalıba (ben yuvarlak kek kalıbı kullandım) buzdolabı poşeti yahut streç sinema serin.
- Parfeyi içine koyup üzerini düzeltin ve kenarlarından taşan poşeti üzerine kapatıp dondurucu da en az 4-5 saat bekletin.
- Dondurucudan çıkarıp tabağa alın. Ben üzerine benmari tarzı erittiğim çikolatayı buzdolabı poşetine koyup ucunu deldim ve gezdirdim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.