Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyveli Pasta Vişne Aşkına

Meyveli Pasta Vişne Aşkına
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visne-askina-1.jpg

Meyveli Pasta Vişne Aşkına Tarifi İçin Malzemeler


Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Vişneli muhallebi için;
  • 250 gram vişne (Ben geçen yaz buzluğa koyduğum vişneleri kullandım )
  • 5 su bardağı (200 ml) su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
Alt tabanı için;
  • 2 paket bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • hazır meyve suyu da kullanabilirsiniz.

Meyveli Pasta Vişne Aşkına Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 litre suya 250 gram vişneyi ekleyip pişirelim.
  2. Vişneler piştikten sonra vişneleri suyundan ayırıp (Dilerseniz rondodan geçirip püre yapabilirsiniz) Şekeri ekliyoruz.
  3. Vişne suyundan bir kaseye 3-4 yemek kaşığı alıp nişasta ekleyip topak kalmayana kadar çırpalım.
  4. Nişastalı karışımı vişne suyuna ekleyip, hızlıca karıştıralım.
  5. Bu aşamada hızlı olmamız gerekiyor çünkü çok çabuk kıvam alacaktır.
  6. İlk sıcağı çıkan muhallebiyi kalıptan daha küçük ölçülerde bir kaba koyup, buzdolabında 3 saat kadar bekletelim.
  7. Alt tabanı için; bisküvileri ezip, eritilmiş tereyağı ile karıştıralım.
  8. Kalıbın döküp, pürüzsüz düzgün bir yüzey elde edelim.
  9. Muhallebiyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
  10. Muhallebi için; tereyağına, un ve nişastayı ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  11. Süt ve şekeri ilave edip, kıvam alana kadar pişirelim.
  12. Kıvam alan muhallebiyi çabuk soğuması için başka bir kaba alalım.
  13. Soğuyan muhallebiye, 1 paket sıvı krema ekleyip, mikserle çırpalım.
  14. Kalıba muhallebinin yarısını döküp, arasına vişneli muhallebiyi ekliyoruz.
  15. Kalan muhallebiyi de üstüne ekleyip, 1 gece buzdolabında bekletelim (Streç film ile üzerini örtmeyi unutmayın)
  16. Kalıptan çıkardığımız pastamızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayıp servis edebiliriz. Çokk hafif ve lezzetli bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın????
Meyveli Pasta Vişne Aşkına Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt