Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1..5 çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Soğuyunca kremşanti
- Çilek muz
- Çilek
- Damla çikolata
Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kelepçeli kalıpla profesyonel bir pasta ortaya çıkıyor. Evvel pastacı kremasını yapalım.
- Tencereye yumurta sarısı nişasta şeker un ve sütü karıştırıp kaynatıyoruz kaynayınca vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Krema soğuyunca 1 paket kremşantiyi ekleyip yeterlice çırpıyoruz. Pandispanya için yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
- Şekerin yarısını beyaza ekleyip 5dk kadar çırpıyoruz. Kalan yarısını sarılara ekleyip çırpıyoruz yavaşça kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Elekten eleyerek un vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pandispanya soğuyunca 3 e bölüyoruz. En alt katmanı kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremadan ve çilekten koyuyoruz.
- Akabinde tekrar krema ve muz koyuyoruz. En üst kaya krema koyuyoruz dolapta 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Pastanın soğuması değerli en son üzerini süsleyip servise hazır ediyoruz afiyet olsun ????