
Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 fiske tuz
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 150 ml krema
- Yarım poşet kremşanti
- Muz
- Çilek
- Çeşitli çikolata ve şekerlemeler
Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya için; yumurta sarılarını ve beyazlarını başka kaplara alalım. Dikkat edelim beyazına sarıları karışmasın.
- Şekerin yarısını yumurta sarısına, yarısını yumurta beyazına ekleyelim. Yumurta beyazı ve şekeri mikserin yüksek devirinde bir fiske de tuz ekleyerek güzelce beyazlayana kadar 6-7 dakika çırpalım.
- Kabı zıt çevirince akmayacak kıvamdaysa tamamdır. Onu kenara alalım. Sarılarını ve şekeri de 5-6 dakika çırpalım.
- Mikser çalışırken sıcak suyunu da ekleyelim. Bu sayede şekerler eriyecektir.
- Kuru gereçleri de eleyerek yumurta sarılı olan karışıma ekleyip mikserle yalnızca karışana kadar 1 dakika kadar çırpalım. Mikseri kenara alalım. Spatula ile devam edelim.
- Kenara ayırdığımız yumurta beyazlarını spatula ile öbür hamura ekleyip 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırarak yedirelim.
- 18-20 cm ebatındaki çember kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serelim.
- Harcımızı kalıba dökelim 200 derece fansız ayardaki fırında 5 dakika, daha sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
- Kalıbı fırın telinin üzerine aksi çevirip oda ısısında soğumaya bırakalım.
- Büsbütün soğuyunca bıçakla keseceğiz. 2 yahut 3 kat elde edebilirsiniz.
- Pastacı kreması için; krema, krem şanti ve vanilin hariç tüm gereçleri ocakta fokurdayana dek pişirelim. Öteki bir kaba alıp üzerine streç sinema değecek biçimde kapatalım soğumaya alalım.
- Buz üzere soğuk olana dek bekleyeceğiz. Krema ve kremşantiyi 1-2 dakika kadar çırpalım. Bekleyelim. Başka muhallebi düzgünce soğuyunca evvel mikserle havalandıralım. Daha sonra krema ve kremşantiyi ekleyip son halini verelim. Pastacı kreması hazır.
- Yapılışı için pandispanyayı 3 kata dikkatlice kesin. Kremayı sıkma torbasına doldurup ucunu kesin.
- Daha sonra uygun bir tabağa kekin bir katını alın her yerini sütle ıslatın. Üzerine kremayı her yerini kaplayacak formda sıkın.
- Küp doğranmış meyveleri ve damla çikolatayı ekleyin.
- Öbür kata geçin ve birebir süreci uygulayın. Son kata geçince kremayı dikkatlice sıkıp üzerini istediğiniz çikolatalar ve şekerlemelerle süsleyin. ???????? sunum büsbütün size kalmış. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.