Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyveli Pasta

Meyveli Pasta
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
meyveli-pasta.jpg

Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pastacı Kreması İçin
  • 1 su bardağı şeker
  • 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram tereyağı yada margarin (Margarin kullandım)
  • 2 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı portakal ve limon rende

Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Önce pastanın kreması hazırlanır ve uygunca soğutulur. Bir tencereye sırasıyla; süt, yumurta, şeker, un, nişasta eklenir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Tencere ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  2. Kaynayıp koyulaşınca margarin ek edilir. Karıştırılarak eritilir. Margarin eriyince 2 paket vanilya eklenir tekrar karıştırılır.
  3. Üzeri, kremaya değecek şekilde streç sinema ile örtülür ki kabuk tutmasın. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirir.
  4. Pandispanya için yumurta ve şeker yüksek zamanda 5-6 dakika çırpılır. Diğer tüm gereçler içine elenir. Son defa düşük bölümde çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir (15-20 dakika sürüyor kontrollü pişirelim kürdan ile pişip pişmediğine bakalım).
  6. Soğuyan kekten kalıp ya da bardak ile yuvarlaklar kesilir. Ortasına ve üzerine kreme sıkılır. İstenilen meyveler ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapılır.
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt