Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 60 gram tereyağı yada margarin (Margarin kullandım)
- 2 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı portakal ve limon rende
Meyveli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Önce pastanın kreması hazırlanır ve uygunca soğutulur. Bir tencereye sırasıyla; süt, yumurta, şeker, un, nişasta eklenir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Tencere ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
- Kaynayıp koyulaşınca margarin ek edilir. Karıştırılarak eritilir. Margarin eriyince 2 paket vanilya eklenir tekrar karıştırılır.
- Üzeri, kremaya değecek şekilde streç sinema ile örtülür ki kabuk tutmasın. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirir.
- Pandispanya için yumurta ve şeker yüksek zamanda 5-6 dakika çırpılır. Diğer tüm gereçler içine elenir. Son defa düşük bölümde çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir (15-20 dakika sürüyor kontrollü pişirelim kürdan ile pişip pişmediğine bakalım).
- Soğuyan kekten kalıp ya da bardak ile yuvarlaklar kesilir. Ortasına ve üzerine kreme sıkılır. İstenilen meyveler ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.