Meyveli Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
Meyveli Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak genişçe bir kaba yumurta ve şekeri koyuyoruz.
- Beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Sonra un ,kabartma tozu, vanilin, yağ, süt koyup çırpamaya devam edin.
- Sonra kıvama geldiğinde kek kalıbımıza koyuyoruz.
- 150 derece ısıtılmış fırına 30 dk koyuyoruz.
- Kek pişerken muhallebisi yapılır.
- Süt ,un ,şeker karıştırılacak ocağa alınır.
- Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- Muhallebisi de olduktan sonra kek aksi çevrilir ve üzerine dökülür.
Not;Meyveleri eklerken unlayıp süzgeçten geçirerek fazla ununu alın ve üzerine elinizle yavaş yavaş koyun. Tart kalıbı ince olduğu için tabana çökmesi diye karıştırmayın. Tabana çökerse kalıba yapışabilir.