elektronikci
FD Üye
Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin ya da tereyağı(yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kremşanti
- İstenilen meyveler
Meyveli Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurunu hazırlayalım. Kabımızın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyelim.
- Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Üzerini streçle kapatıp dinlenmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Kreması için tenceremize vanilya ve kremsanti hariç tüm malzemeyi ekleyerek karıştıralım.
- Koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra kremamızın içerisine vanilya ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Üzerini streçle kapatıp soğuması için buzdolabında bekletelim.
- Ben muffin kalıbını kullandım. Tartolet kalıbınız yoksa bu şekilde yapabilirsiniz ya da küçük fırın kaplarınız var ise onlarıda kullanabilirsiniz.
- Hamurumu bezelere bölelim. Muffin kalıbımın içerisini yağlayalım. Bezeden bir tanesini içerisine yerleştirip bardak ile bastırarak şekil verelim.
- Diğer bir yöntem ise bezeden bir tanesini tezgah üzerine alalım. Merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açıp kalıbımın içerisine yerleştirip şekil verelim.
- Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım.
- Diğer hamurumuza da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım. (ben 20 adet Tartolet elde ettim).
- Tartoletlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Soğuyan kremamızı mikserle karıştıralım.
- Daha sonra içerisine krem şantiyi ilave edebilirsiniz. (Ben kullanmadım)sıkma torbamızın içerisine dolduralım.
- Sıkma torbanız yoksa da kaşık yardımıylada koyabilirsiniz.
- Ben sadece muz kullandım. Siz dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.
- İlk sıcaklığı çıkan tartoletlerimize kremamızdan sıkalım.
- Üzerini meyveler ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.