
Meyveli Tartolet Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı yada margarin
- Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un denetimli bi halde unu ek ediyoruz
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
- 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 poşet toz kremşanti
- Meyve damak tadınıza ve konutta olan malzemelerinize nazaran tercih yapabilirsiniz
Meyveli Tartolet Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kremasını yapmak için tenceremize nişasta, şeker ,yumurta ve sütü döküp daima karıştırıyoruz .
- Yoğunlaşıp pişince ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım (koyu bi kıvam oluyor)
- Birinci sıcağı çıkan kremaya kremşanti ek edip mikserle güzelce çırpalım ve soğuması için kenara alalım.
- Hamuru için; Kabımıza küçük küçük doğradığımız tereyağı şeker yumurta ve vanilyayı güzelce karıştırıp yavaş yavaş denetimli bi halde unu ek ediyoruz ve yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
- Dinlendikten sonra 12 eşit modüle bölelim .
- Kalıbımızı yağlayıp hamurlarımızı koyalım ve bardakla bastırıp kalıbın her tarafına yayalım .
- Daha sonra tabanına delikler açalım (hamur pişerken kabarmasın diye).
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede pişirelim 15 dakika pişiriyoruz.
- Soğuyunca kremasını koyup meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.