bilgisayarci
FD Üye
Meyveli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt krem şanti koyu kıvamda olacak
- 2 paket dr oetker orman meyveli sos
- 1.5 su bardağı su
Meyveli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu için; Toz harcı ve 1. 5 su bardağı suyu bir tencereye alalım devamlı karıştırarak koyulaşsana kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
- Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile köpük köpük olana kadar karıştıralım.
- Sarılarında şeker ile rengi açılana kadar çırpalım.
- Beyazların içine sarıları dökelim.
- Üzerine un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip söndürmeden dikkatlice karıştıralım.
- Hafif yağlanan tepsiye harcı dökelim evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
- Şerbeti için; Tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta dumanların çıktığını görene kadar tutup kaynatmadan ocaktan alalım.
- Bu ortada krem şantiyi hazırlayalım.
- Keke fırından çıkıp birinci sıcaklığı gittiğinde üzerine delikler yapalım ve ılık sütü dökelim.
- Tamamen soğumasını bekleyip krem şantiyi o denli sürelim ve üzerine meyveli sosu döküp buzdolabında bir gün dinlendirelim.
Meyveli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı