Meyveli Yaşpasta Tarifi İcin Malzemeler Pandispanyası icin;
*4 yumurta (orta boy )
*130 gr şeker (23 su bardağı şeker )
*1 paket vanilya
*170 gr un ( 1 su bardağı + 3, 5 yemek kaşığı)
*1 paket kabartma tozu
Pastaneci kreması;
*500 ml sut
*100 gr şeker
*40 gr tereyağı
*4 adet yumurta sarısı (orta boy)
*40 gram un( 4 5 yemek kaşığı)
*30 gram nişasta (14 (ceyrek) su bardağı)
*1 paket vanilya
Suslemesi icin;
*Cilek
*Rulokat
*Pasta susleri gri inci
Meyveli Yaşpasta Tarifi Yapılışı
1
*İlk once pandispanyasını hazırlayalım
*Şekerlerle yumurtaları guzelce kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Daha sonra diğer malzemeleri karıştıralım
*Tek yonlu yavaş yavaş karıştıralım
*Daha sonra pastacı kurmasını yapmak icin bir tencereye sut ve vanilyayı koyalım
*Bir taraftan yumurtayla şekeri kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Daha sonra un ve nişastayı dokelim
*Sut kaynayınca ocaktan alalım
*Bir kepce sutu unlu karışıma dokerek ısıyı eşitleyerek karıştıralım
*Daha sonra bu karışımı sut tenceresine boşaltıp muhallebi kıvamında pişirelim
*Ocaktan alır almaz tereyağını icine atıp hızlıca karıştıralım ( bu kremanıza parlak bir gorunum sağlayacaktır) soğumaya bırakalım
*Ara sıra karıştırılırsa puruzsuz bir krema olur
*Daha sonra pandispanyayı 2 ye bolelim ,1 2 kaşık sut ile ıslatalım
*Arasına kurumadan surup icine muz dilimleri ve damla cikolatalardan serpiştirelim
*İkinci katı kapatıp tekrar 1 2 yemek kaşığı sutle uzerine ıslatalım
*Daha sonra kalan kremayı uzerine dokelim ve bir spatula yardımıyla duzeltelim
*Daha sonra rulokatları etrafına yerleştirelim ve hafifce etrafına bastıralım ve kurdeleyle bağlayalım
*Ben ortasına gri inci dokup etrafını cileklerle susledim
*Cilekleri yelpaze şeklinde kestim Cilekler solgun durmasın diye cilekli jole yada elinizde yoksa 1 su bardağı şeker ,1 su bardağı su ile şerbet yapıp cilekleri batırarak yerleştirin AFİYET OLSUN
*4 yumurta (orta boy )
*130 gr şeker (23 su bardağı şeker )
*1 paket vanilya
*170 gr un ( 1 su bardağı + 3, 5 yemek kaşığı)
*1 paket kabartma tozu
Pastaneci kreması;
*500 ml sut
*100 gr şeker
*40 gr tereyağı
*4 adet yumurta sarısı (orta boy)
*40 gram un( 4 5 yemek kaşığı)
*30 gram nişasta (14 (ceyrek) su bardağı)
*1 paket vanilya
Suslemesi icin;
*Cilek
*Rulokat
*Pasta susleri gri inci
Meyveli Yaşpasta Tarifi Yapılışı
1
*İlk once pandispanyasını hazırlayalım
*Şekerlerle yumurtaları guzelce kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Daha sonra diğer malzemeleri karıştıralım
*Tek yonlu yavaş yavaş karıştıralım
*Daha sonra pastacı kurmasını yapmak icin bir tencereye sut ve vanilyayı koyalım
*Bir taraftan yumurtayla şekeri kopuk kopuk olana kadar cırpalım
*Daha sonra un ve nişastayı dokelim
*Sut kaynayınca ocaktan alalım
*Bir kepce sutu unlu karışıma dokerek ısıyı eşitleyerek karıştıralım
*Daha sonra bu karışımı sut tenceresine boşaltıp muhallebi kıvamında pişirelim
*Ocaktan alır almaz tereyağını icine atıp hızlıca karıştıralım ( bu kremanıza parlak bir gorunum sağlayacaktır) soğumaya bırakalım
*Ara sıra karıştırılırsa puruzsuz bir krema olur
*Daha sonra pandispanyayı 2 ye bolelim ,1 2 kaşık sut ile ıslatalım
*Arasına kurumadan surup icine muz dilimleri ve damla cikolatalardan serpiştirelim
*İkinci katı kapatıp tekrar 1 2 yemek kaşığı sutle uzerine ıslatalım
*Daha sonra kalan kremayı uzerine dokelim ve bir spatula yardımıyla duzeltelim
*Daha sonra rulokatları etrafına yerleştirelim ve hafifce etrafına bastıralım ve kurdeleyle bağlayalım
*Ben ortasına gri inci dokup etrafını cileklerle susledim
*Cilekleri yelpaze şeklinde kestim Cilekler solgun durmasın diye cilekli jole yada elinizde yoksa 1 su bardağı şeker ,1 su bardağı su ile şerbet yapıp cilekleri batırarak yerleştirin AFİYET OLSUN