Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyveli Yoğurt Tarifi Resimli

Meyveli Yoğurt Tarifi Resimli
0
119

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Meyveli Yoğurt Tarifi



Ev Yapımı Meyveli Yoğurt




imagesmeyveliyogurttarifiresimli5ad3e64076152

Malzemeler:

3 bardak gunluk sut ½ bardak krema (heavy cream), (tercihe bağlı) 1 dolu corba kaşığı bal ¼ bardak taze yoğurt, maya olarak 12 bardak cilek, irice doğranmış 12 corba kaşığı şeker 6 kucuk cam kavanoz (herbiri 150ml hacminde)

Yapılışı:
Meyveleri kucuk bir tencereye alıp ustune şekeri serpin Kısık ateş ustunde şeker eriyene kadar 12 taşım kaynatın Kenara alıp ılıması icin bekletin Sutu ve kremayı, kalın altlı bir tencereye alıp bir taşım kaynatın (Eğer, daha koyu bir yoğurt istenirse sut 10 dakika daha kaynatılarak suyu ucurulabilir) Tencereyi kenara alıp 1520 dakika kadar ılıması icin bekletin Yuzeyde oluşan kaymağı ara sıra karıştırın Maya olan yoğurdu geniş bir kaba alın, balı ilave edip karıştırın Meyvelerin tanelerini tel suzgec icine alıp 5 dakika kadar suyunu suzdurun Meyvelerin suzulmuş tanelerini eşit olarak kavanozlara pay edin Suzulen suyu kapaklı bir kap icinde buzdolabına kaldırın Bu meyve ozune 1 bardak kadar soğuk su ilave edip kendinize lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz Sutun sıcaklığını kontrol edin Serce parmağınızı sutun icine batırın Sut ılık değil, sıcak olmalı ancak parmağınızı da yakmamalıdır Yoğurdun mayalandığı ideal sıcaklık yaklaşık 50 derecedir (50˚C110˚F) Eğer sıvı termometreniz varsa sutun sıcaklığını bu şekilde de kontrol edebilirsiniz Mayalama zamanı gelince; sutten bir kepce alıp mayanın icine katın ve iyice karıştırın Bu şekilde alıştırılmış mayayı sute ilave edip 12 dakika karıştırın Karışımı kavanozlara eşit şekilde pay edip fırın tepsisinin uzerine yerleştirin Fırını 50 dereceye ayarlayıp tepsiyi icine yerleştirin 4 saat boyunca fırında tutarak mayalanmasını sağlayın Bunun icin, fırın yerine evin sıcak bir koşesini de kullanabilirsiniz Ancak, kaplarınızı battaniyelerle ve ortulerle kesinlikle soğumayacak şekilde sarıp sarmalanız gerekir Aksi takdirde yoğurdunuz tutmayabilir Yoğurtları fazla hareket ettirmeden fırından alıp dışarda oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Yoğurtları yine yavaşca, titretmeden buzdolabına yerleştirin En az 12 saat formunu bulması icin dinlendirin
 

Similar threads

Evde Meyveli Yoğurt Yapımı Meyveli Yoğurt Nasıl Yapılır Meyveli Yoğurt İcin Malzemeler: 3 bardak gunluk sut ½ bardak krema 1 dolu corba kaşığı bal ¼ bardak taze yoğurt, maya olarak 12 bardak cilek, irice doğranmış 12 corba kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Meyveli Tavuk Goğsu Nasıl yapılır Meyveli Tavuk Goğsu icin gerekli olan malzemeler: 6 su bardağı sut 12 paket margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 2 paket vanilya 2 paket tart jole uzerini suslemek icin yeterince cilek (mevsim meyvesi de olabilir)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Meyveli Kup Nasıl Yapılır Resimli Meyveli Kup Yapılışı Meyveli Kup icin gerekli olan malzemeler 3 adet şeftali 1 kase vişne 1,5 bardak tozşeker 4 bardak sut 1 cay bardağı pirinc unu yarım fincan nişasta 1 bardak su 1 paket vanilya imagesmeyvelikuptarifiresimli5ad4035cce4c6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Boza Resimli Boza Tarifi, Boza Tarifi Oktay Usta Boza nasıl yapılır, Bozanın Tarifi Resimli Boza yapılışı Leblebili Boza Tarifi Resimli imagesbozatarifiresimli5ad43656ae79f MALZEMELER 2 bardak bulgur 20 bardak su 2 corba kaşığı tarcın yarım bardak yoğurt yarım tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Boza Nasıl Yapılır Tarifi Resimli Boza Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeler 2bardak bulgur 20 bardak su 2 corba kaşığı tarcın yarım bardak yoğurt yarım tatlı kaşığı kuru maya 25 corba kaşığı şeker 2 corba kaşığı un yarım corba kaşığı vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt